Košarka

Bagarić donio novu pobjedu

Branko Barić • nedjelja, 12.12.2010.
Bagarić donio novu pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

Sav novac uložen u dovođenje Dalibora Bagarića Maroussiju se već počeo isplaćivati. U osmom kolu grčkog prvenstva stigli su i do četvrte pobjede, a hrvatski košarkaš ponovno je bio među najboljim pojedincima susreta. Panathinaikos je i u ovom kolu bio uvjerljiv te tako zadržao stopostotni učinak.

Maroussi je do dolaska Bagarića imao omjer 2-4 u prvenstvu, a nakon što je u prošlom kolu sa 17 poena i deset skokova sudjelovao u pobjedi Panelliniosa, u ovom je dojučerašnji član Dubrave s osam poena, devet skokova i četiri blokade predvodio svoju momčad do pobjede 68:59 na gostovanju protiv Iraklisa. Bagarić je imao najveću valorizaciju u pobjedničkoj ekipi (19), dok je najefikasniji bio Nestor Kommatos s 12 poena. Prvo ime u redovima Iraklisa bio je Giannis Demertzis s deset poena i 12 skokova.

Nakon poraza od Olimpije u produžetku i ozljede Mikea Batistea koji će biti izvan stroja barem dva tjedna, ne može se reći da Panathinaikos iza sebe ima dobar tjedan. Nagomilane frustracije iskalili su na ni krivom ni dužnom Arisu, svladavši ga s uvjerljivih 93:62. Ian Vougioukas sa 16 poena i deset skokova, dok su Romain Sato, Milenko Tepić i Kostas Kaimakoglou dodali po 11.

Peristeri je uz 20 poena Juliana Sensleya svladao Ikaros sa 75:62, dok je PAOK uz deset poena i 12 skokova Lazarosa Papadopoulosa svladao Panellinios rezultatom 76:55. Iz ovog susreta vrijedi izdvojiti i dobar nastup bivšeg Zadranina Todora Gečevskog koji je ubacio deset poena. Neizvjesno je bilo u dvoboju Kavale i AEK-a, a na koncu su s 89:86 slavili domaćini predvođeni Miltonom Palaciom koji je ubacio 23 poena. Neizvjesno je bilo i u dvoboju Kolossosa i Panioniosa, ali tek jedno poluvrijeme, dok je drugo Kolossos dobio s čak 43:18, za konačnih 73:49.

Posljednji preostali susret osmog kola, dvoboj neporaženog Olympiakosa i Ilisiakosa koji još nema niti jednu pobjedu, na rasporedu je u četvrtak.

Grčka A-1 liga, osmo kolo:

Kolossos – Panionios 73:49
Kavala – AEK 89:86
Panathinaikos – Aris 93:62
Iraklis – Maroussi 59:68
Peristeri – Irakos 75:62
PAOK – Panellinios 76:55
Ilysiakos – Olympiakos (16. prosinac)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2010. u 08:43
    pao je tuko olimpiju u produžetku
    Obrisan korisnik