Nogomet

Andrić: "Ne znam utakmicu bez imperativa"

S PoljudaBernard Jurišić • utorak, 14.12.2010.
Andrić: "Ne znam utakmicu bez imperativa"
Foto: Duje Bonačić

Već je 10 dana prošlo od posljednje Hajdukove natjecateljske utakmice, odužio se prosinac "bilima". Čeka se još samo posljednji susret u Bruxellesu, kojeg će Hajdukovci odraditi rasterećeni rezultatskog imperativa...

U srijedu Hajdukova delegacija odlazi u Bruxelles, gdje će se oprostiti od jesenskog dijela sezone, ali i od Europske lige. Splićani se nadaju da do sljedećeg sudjelovanja u skupinama europskih kupova neće više morati toliko čekati. Koliko im je stalo do dobrog dojma na kraju jeseni pokazat će baš gostovanje kod Anderlechta.

"Ovo nam je zadnja utakmica i atraktivna je jer je europska. Imamo olakšavajuću okolnost što možemo neopterećeni rezultatom ući i pokušati se nadigravati i odigrati što bolje. U Bruxellesu će biti dosta hladno, ali tamo su uvjeti za igru uvijek dobri. Teren se dobro održava iako je hladno, tako da vjerujem da će se i u četvrtak moći igrati nogomet. Vjerujem da snijega neće biti", nada se Hajdukov trener Goran Vučević.

Poznato je da u Bruxellesu neće biti kartoniranih Ibričića i Maloče, a neizvjestan je nastup Anasa Sharbinija. "Što se momčadi tiče, morat ćemo pričekati današnji trening, nekoliko igrača nedostaje, a danas ćemo vidjeti što će biti s Anasom, koji je ovih dana imao želučanih problema."

Što je u Bruxellesu važnije, igra ili rezultat?

"Važno je i jedno i drugo. Ako bude igra dobra, sigurno će biti dobar i rezultat. Protiv AEK-a smo igrali odlično 45 minuta, pa rezultat nije bio dobar. Da je bilo barem 70 minuta takve igre onda smo se mogli nečemu nadati. U Bruxellesu ćemo vidjeti hoće li nam biti žao te utakmice protiv AEK-a, za koju smatram da smo morali pobijediti ili će nam dati potvrdu da je taj poraz bio realan."

Vučević nije htio opet odgovarati na pitanja o svojoj budućnosti, sve je usredotočeno na posljednju utakmicu polusezone. "Neshvatljivo mi je da golove sami sebi dajemo, koliko smo penala u Europskoj ligi sami napravili, kao da nas poljulja neka kardinalna pogreška i onda momčad potone. Kad napravite takvu grešku, cijela utakmica krene u nekom krivom smjeru."

Kapetan Srđan Andrić smatra da put u Bruxelles nije nevažan i da se ne smije govoriti o "prijateljskoj utakmici". "Ja u zadnjih 10 godina nisam igrao utakmicu bez imperativa, bez obzira što ne možemo proći dalje imamo motiva itekako. Ako nam nastup u Europskoj ligi nije motiv, onda ne znam što je. Igra se protiv Anderlechta, zadnja je utakmica u sezoni, a ta utakmica uvijek kreira neki dojam prije pauze, stoga je rezultat i ovdje važan."

Andrić je veliki dio jeseni proveo na tribinama zbog ozljede, u momčad se vratio tek krajem studenog. Kakvu bi ocjenu dao Hajdukovoj jeseni?

"Polusezona je uspješna zbog Europe, ali teško mi je ocijeniti crno-bijelo, jer je bilo uspona i padova. Ali Europa je svakako učinila da jesen možemo smatrati uspješnom. Žao mi je što više nisam sudjelovao u europskim utakmicama zbog ozljede, pa i zato imam motiv u zadnjoj utakmici."

Proljeće je još daleko, a Hajduku je preostala još samo utrka za naslov prvaka s Dinamom, u koju će krenuti s pet bodova manjka i činjenicom da još mora u Maksimir.

"Teško je procijeniti gdje smo zapeli, iako smi svi bili svjesni da ćemo teško odigrati cijelu jesen u onakvom ritmu u kojemu smo počeli. Mi moramo gledati sebe, ne razmišljati o Dinamu i njihovoj prednosti i skupljati bodove."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.12.2010. u 15:23
    Andriću svaka čast za sve šta je napravija za Hajduk, nikad se ne štedi i igra na štetu svog zdravlja, šta se ne može reć za 90% njegovih suigrača koji igraju priko one stvari.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.12.2010. u 14:20
    Ajde bar dva pametna u Hajduku koji znaju složit dvije suvisle...
    Obrisan korisnik