Košarka

Cedevita uzvratila Izraelcima

Ivor Krapac • utorak, 14.12.2010.
Cedevita uzvratila Izraelcima
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite približili su se drugom krugu Eurokupa. Momčad Ace Petrovića je u pretposljednjem kolu prvog dijela natjecanja u izraelskom Gan Neru svladala domaći Hapoel, uzvrativši mu za poraz sredinom studenog u Sutinskim vrelima...

Cedevita je pobjedu ili minimalni poraz daleko od prolaza među posljednjih 16 u Eurokupu. Hrvatski predstavnici su u petom kolu skupine D prvog kruga s 84:73 odradili gostovanje kod Hapoel Gilboa Galila, osiguravši meč-loptu za prolaz idućeg utorka u Draženovom domu protiv Azovmaša.

Cedevita je ovom pobjedom popravila svoj omjer na 3-2, korak iza vodećeg Arisa, koji je na 4-1. Momčad iz Soluna je u petom kolu s 82:77 slavila na gostovanju kod Azovmaša, a u toj utakmici je za domaćine debitirao donedavni Cibonin član Drago Pašalić, koji je za 20 minuta ubilježio šest poena i četiri skoka.

Azovmaš je nakon pet kola na omjeru 2-3 i u posljednjem kolu treba mu pobjeda u Zagrebu s više od tri razlike, s koliko ih je Cedevita nadjačala u Ukrajini (72:69).

Utakmica u Izraelu okrenula se u Cedevitinu korist u drugoj četvrtini. Izraelci su otvorili s 8:0 i nakon prvih deset minuta vodili s 23:18, no nakon preokreta momčadi Ace Petrovića i odlaska na poluvrijeme s 43:37, nastavak susreta bio je puno lakši.

Cedevita je u posljednje dvije četvrtine održavala prednost, otišla i preko deset razlike, a završila s +11, zaključivši posljednju dionicu koju su dobili s 26:19.

Hrvatske predstavnike vodio je kvartet igrača s preko deset poena, Marino Baždarić (17), Damjan Rudež (16), Corsley Edwards (15) i Dontaye Draper (14).

Eurokup, skupina D, 5. kolo:
Hapoel Gilboa Galil - Cedevita 73:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.12.2010. u 00:48
    bravo cedevita samo tako nastavite!!!
    Obrisan korisnik