Nogomet

Mazembe protiv Brazilaca za povijest

Maja Giljanović • utorak, 14.12.2010.
Mazembe protiv Brazilaca za povijest
Foto: EPA

Kongoanski prvak Mazembe ispisao je novu stranicu u povijesti afričkog nogometa, afrički prvak u polufinalu je Svjetskog klupskog prvenstva izbacio prvaka Južne Amerike i kao prva momčad s Crnog kontinenta izborila finale natjecanja inauguriranog 2000. godine.

Kongoanski prvak Mazembe u polufinalu je Svjetskog klupskog prvenstva u Abu Dhabiju priredio senzaciju i preko leđa bivših pobjednika Internacionala postao prva afrička momčad u finalu natjecanje prvi put odigranog 2000. godine.

Brazilci su bolje otvorili susret, lopta je kružila oko zadnje linije Mazembea, ali najveću šansu u 22. je minuti propustio Tinga. Tinga je bio najbolji igrač u prvom poluvremenu, od njega su kretale sve akcije Internacionala, ali Kinwaki je zatvorio prilaze svom golu.

I drugo je poluvrijeme nastavljeno u sličnom ritmu, Internacional je gospodario terenom, Mazembe je čuvao rezultat, ali u 53. minuti odjednom je sijevnulo pred vratima Renana. Alecsandro je izgubio loptu, Kongoanci su jurnuli u kontru, lopta je došla do Milote Kabangua, a 24-godišnjak silovito iz poluvoleja odapinje i šalje je iza leđa nepomičnog Renana.

Internacional je gotovo odmah izjednačio, ali trener Roth se u očaju uhvatio za glavu kad su jedan za drugim kratki ostali i D'Alessandro i Giuliano. Brazilci su u posljednjih 15 minuta bacili sve u napad i otvorili prostor Dioku Kaluyituki koji u 85. minuti Mazembeu i definitivno osigurava finale i susret protiv boljeg iz druge polufinalne utakmice između Intera i Seongnama.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Mazembe - Internacional 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.12.2010. u 18:37
    po čemu će imati lakši put? mazembe će ih pregaziti i osvojit će naslov klupskog svjetskog prvaka.
    cameosis
  • snoopy15.12.2010. u 11:24
    zašto se opet igra u Abu Dhabiju
    snoopy
  • Obrisan korisnik15.12.2010. u 08:09
    Sad se Inter imati laksi put do prvaka, a tako su vece sanse da onaj ten-kre Benitez ostane... Ne svidja mi se ovaj scenario :))))
    Obrisan korisnik
  • Sejlor14.12.2010. u 23:21
    Lopta je okrugla, danas svi igraju nogomet... I tako...
    Sejlor