Košarka

Zadar ponovno pao na Cipru

Lovro Štrbinić • utorak, 14.12.2010.
Zadar ponovno pao na Cipru
Foto: Davor Sajko

Ni drugi izlet na Cipar nije bio uspješan za zadarske košarkaše jer su opet upisali poraz. Rezultatom 61:56 uspješniji je bio domaći Apoel te se tako uključio u bitku za daljnji krug natjecanja.

Nakon što su u trećem kolu ovog natjecanja poraženi na Cipru od ETHA-e Zadrani se opet s ovog otoka vraćaju praznih ruku. U tijesnoj završnici nisu imali dovoljno koncentracije i preciznosti pa su sada na istom omjeru kao i njihov današnji suparnik (2-3).

Utakmica je nakon izjednačenog početka otišla na stranu domaćina njihovom serijom 15:0. Ipak, Zadrani se donekle vraćaju sa sedam uzastopnih poena i sprječavaju Apoel da u ranoj fazi utakmice pobjegne na osjetniju prednost. Ipak, na odmor se odlazi s +12 (36:24) za domaćine.

U drugom dijelu dvoboja nastavlja se vrlo nervozna utakmica s vrlo malim postotkom šuta. Nešto više od pet minuta prije kraja Vladović jednim od brojnih današnjih polaganja dovodi Zadrane na samo četiri poena zaostatka (56:52). Međutim, u sljedećim napadima zadarski igrači ne koriste priliku da se potpuno izjednače s protivnikom i pokušaji Cara i Marčinkovića ne prolaze kroz obruč.

Na drugoj strani Ciprani to koriste i preko Hanavana i Buljana potvrđuju drugu pobjedu ove sezone. Na kraji dvoboja najefikasniji igrač bio je Jakov Vladović s 24 poena kojima je pridodao šest asistencija i pet ukradenih lopti. Domaćine je večeras predvodio Kevin Tiggs s 19 poena.

U sljedećem kolu Zadar će u vrlo važnom dvoboju za konačan rasplet ugostiti ETHA-u, a Apoel dočekuje vodeću momčad skupine Pinar Karsiyaku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!