Košarka

Draper: "Rastemo kako sezona odmiče"

Edvard Burić • srijeda, 15.12.2010.
Draper: "Rastemo kako sezona odmiče"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita je u Izraelu ostvarila treću pobjedu u Eurokupu i tako napravila veliki korak prema idućoj fazi natjecanja. Domaći Hapoel Galil Gilboa nije imao previše šanse protiv raspoložene Cedevite.

Velika pobjeda za Acu Petrovića i njegove igrače. Cedevita je nadigrala prvaka Izraela i došla do vrlo vrijedne pobjede (84:73). Sada ključeve prolaska u drugom po snazi europskom klupskom košarkaškom natjecanju drže u svojim rukama. Dovoljna je bilo kakva pobjeda protiv ukrajinskog Azovmaša u zadnjem kolu da bi se veselili prolasku u drugu fazu Eurokupa, pa čak i minimalan poraz do dva razlike o kojemu ipak ne treba razmišljati.

Velika pobjeda razveselila je trenera Petrovića koji nije mogao (a niti trebao) sakriti ponos i zadovoljstvo nakon utakmice: "Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Ponosan sam na svoju momčad koja je pokazala kontinuitet i koncentraciju do samog kraja susreta."

Početak nije bio dobar, Hapoel je furiozno krenuo u utakmicu, poveo 8:0, ali Cedevita se vrlo brzo pribrala i odigrala onako kako je to Aco tražio: "Otvorili smo slabo, trebalo nam je vremena za prilagoditi se na igru Hapoela, no ostvarili smo što smo se dogovorili unaprijed, a to je zaustaviti njihove ključne igrače i u obrambenom smislu, što smo apsolutno uspjeli."

"Bila nam je izuzetno važna ova pobjeda da ne dopustimo eventualno u zadnjem kolu nekakvo iznenađenje u Solunu pa da ne prođemo dalje unatoč pobjedi nad Azovmašom," zaključuje Aleksandar Petrović, a prenose službene stranice kluba.

Najveća konstanta ovosezonske Cedevite zasigurno je američki razigravač Dontaye Draper: "Mislim da smo se stabilizirali kao momčad i da rastemo kako sezona odmiče. Šteta što imamo problema s ozljedama pa nikako nismo kompletni, pa i što smo neke utakmice izgubili u završnici, kao protiv Zvezde u Beogradu. Ali polako sve sjeda na svoje mjesto i protiv Hapoela smo odigrali sjajnu utakmicu."

Na kraju pametno dodaje: "Mislima nismo na Azovmašu već na Radničkom koji nam dolazi u petak. Prvo Radnički pa ćemo onda razmišljati o TOP 16 Eurokupa i susretu s Azovmašom u Draženovom domu u utorak."

Cedevita je sada na koračić do druge faze Eurokupa, ali nikako ne smije "zaboraviti" na NLB ligu. Ova Cedevita sasvim sigurno zaslužuje podršku i bilo bi lijepo kada bi navijači to prepoznali i došli podržati Drapera, Baždarića, Rudeža, Vukušića, Edwardsa i ostale. Prva prilika je već u petak protiv Radničkog u Sutinskim vrelima, a onda u utorak u Draženov dom dolazi Azovmaš, ukrajinski prvak u direktnoj borbi za drugi krug Eurokupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!