Košarka

Simon promašio produžetak

Mirza Seferagić • srijeda, 15.12.2010.
Simon promašio produžetak
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Zagreb CO-a u Draženovom su domu izgubili i peti susret Eurochallenge kupa, a bolja je bila slovenska Krka sa 78:75. Sekundu prije kraja Kruno Simon je imao priliku donijeti produžetak svojoj ekipi, no nije uspio, pa su Mravi upisali novi poraz.

Počelo je dobro za domaće koji koševima Alexa Renfroea i Krune Simona vode sa 4:0, no u idućih tri minute gosti rade seriju 7:0 koju je s jednim pogođenim slobodnim bacanjem zaustavio Ante Mašić. Mravi su potom opet došli u vodstvo koje su i održali do kraja prve četvrtine koja je završila s 21:17 za domaće.

U drugoj se četvrtini dogodilo nekoliko promjena vodstva sve do 16. minute kada tricom Petra Babića Zagrepčani odlaze na najvećih +7 (34:27). No, gosti iz Novog Mesta su poluvrijeme završili s još jednom serijom od 7:0 te se na odmor otišlo s 34:34.

Nastavak utakmice protekao je u igri koš na koš, a gosti potom i treći put u utakmici rade seriju od 7:0 te prelaze u vodstvo, a nedugo zatim su došli i do svog najvećeg vodstva (46:40). Međutim, Mravi su se brzo pribrali te srijom 7:0 u posljednju četvrtinu ipak odlaze s kakvom takvom prednošću (52:50).

Sedam i pol minuta prije kraja susreta igrači Mladena Erjavca odlaze na +6 (62:56), no gosti opet rade seriju od, pogađate, 7:0 te prelaze u vodstvo koje više nisu ispuštali do kraja utakmice. Kod rezultata 72:78 za goste, Simon pogađa tricu, a na semaforu je ostalo još 11 sekundi. Slovenci su krenuli u napad, a loše dodavanje Petrova presjekao je Renfroe koji odmah loptu prosljeđuje za Simona koji promašuje iza linije za tri poena te su Mravi tako došli i do petog uzastopnog poraza u ovom natjecanju.

Najbolji igrač domaćih i ovaj je put bio Luka Žorić s 22 poena i sedam skokova dok je Damir Mulaomerović dodao 17, ali uz loš postotak šuta (4/11) i osam izgubljenih lopti. 14 je poena dodao Simon (šut 5:12), a Renfroe je upisao deset poena te po četiri skoka, asistencije i osvojene lopte.

Slovence su predvodili Goran Ikonić s 23 poena dok su po 11 dodali Chris Booker i Dragiša Drobnjak.

U drugom susretu skupine E češki Prostejov je upisao uvjerljivu domaću pobjedu protiv njemačkog Telekom Basketsa od 86:63.

Eurochallenge, 5. kolo:

KK Zagreb CO - Krka Novo Mesto 75:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!