Nogomet

Inter lako do afričkog iznenađenja

Borna Rupnik • srijeda, 15.12.2010.
Inter lako do afričkog iznenađenja
Foto: EPA

Nogometaši milanskog Intera bez većih su problema osigurali svoje mjesto u završnoj borbi za naslov klupskog prvaka svijeta...

Nakon što se afrički prvak Mazembe iznenađujuće plasirao u finale Svjetskog klupskog prvenstva, zahvaljujući pobjedi nad brazilskim Internacionalom, europski je prvak Inter rutinski odradio svoj dio posla.

Momčad Rafaela Beniteza svojem je suparniku, južnokorejskom Seongnamu, pokazala u kojem će smjeru utakmica krenuti već u trećoj minuti. Dejan Stanković mirno je poslao loptu u mrežu za vodstvo, a brige za Talijane predstavljala je tek ozljeda Wesleyja Sneijdera, koji je morao napustiti teren.

U 32. minuti akcija Javiera Zanettija i Diega Milita rezultirala je drugim pogotkom, a u strijelce se upisao iskusni argentinski branič.

Južnokorejski su nogometaši potom uspjeli stvoriti nekoliko solidnih prilika, no nisu ih znali realizirati, a kaznio je ih je upravo Milito, postavivši konačnih 3:0 nakon što je vratar Jung obranio pokušaj Samuela Eto'oa.

"Trebala nam je ovakva pobjeda. Izašli smo na teren s pravim pristupom i željeli se pokazati u dobrom svjetlu. Sretan sam, uistinu želim odnijeti ovaj trofej u Milano", rekao je Javier Zanetti poslije utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc16.12.2010. u 13:18
    Ne komentirate ništa gol i akciju Milito - Zanetti? Da su to napravili Messi i Xavi, sad bite se ovdje svi izdrkavali i svršavali na "najbolju akciju i gol godine"...
    soecc