Košarka

Bagarić opet jedan od najboljih

Ante Zovko • nedjelja, 19.12.2010.
Bagarić opet jedan od najboljih
Foto: Ivan Lacković

Dalibor Bagarić i u svojoj je trećoj utakmici za Maroussi pružio sjajnu partiju, a njegov klub u derbiju je odnio treću uzastopnu pobjedu.

Maroussi je u domaćem derbiju devetog kola grčke lige protiv PAOK-a nakon produžetaka uzeo treću uzastopnu pobjedu, 81:76, i tako negativni niz pretvorio u pozitivni. Naime, poslije četiri uzastopna poraza ovo je bila treća uzastopna pobjeda Maroussija, a niz se poklopio s dolaskom Dalibora Bagarića.

Prošlog je tjedna hrvatski centar bio jedan od ključnih igrača u pobjedi protiv Iraklisa, a ovog je bio još bolji. Za 27 i pol minuta zabio je 17 poena uz sjajan šut (6/8 za dva, 5/6 s crte) te ostvario sedam skokova.

Utakmica u Solunu nije nudila veću razliku ni s jedne ni s druge strane. Tri minute prije kraja otišli su Bagarić i društvo na plus sedam (66:59), ali su Gray i Marshall srezali vodstvo i odveli utakmicu u produžetak. Ondje se istaknuo Maroussijev Nestor i s osam poena predvodio svoje do šeste pobjede.

Vodeći dvojac i dalje je usamljen na vrhu. Olympiakos je na svojem terenu bez potpore gledatelja deklasirao Peristeri sa 101:64, dok je Panathinaikos imao nešto teži zadatak kod AEK-a kojeg je dobio s 95:78 za devetu pobjedu.

Grčka A-1 liga, 9. kolo:

Maroussi - PAOK 81:76*
Aris - Iraklis 94:85
AEK - Panathinaikos 78:95
Ikarus - Kolossus 69:84
Olympiakos - Peristeri 101:64
Panellinios - Ilsiakos 70:82
Panionios - Kavala 73:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!