Košarka

Fenerbahče uzdrman bez Hrvata

Tea Lokas • nedjelja, 19.12.2010.
Fenerbahče uzdrman bez Hrvata
Foto: Kristijan Komarica

Devet prvenstvenih kola momčad Nevena Spahije izdržala je bez poraza u domaćoj ligi. Deseta utakmica bila je kobna za aktualnog prvaka Turske koji je u nedjelju stao na minu u obliku Pinar Karsiyake. S druge strane, Efes Pilsen Velimira Perasovića izvukao se iz mini-niza poraza koji se dogodio u posljednja dva kola.

Nedjeljni susret Fenerbahčea i Pinar Karsiyake u Izmiru nije prošao slavno za ekipu trenera Nevena Spahije i inače prisutnih Roka Ukića i Marka Tomasa. U tom susretu desetog kola turske BEKO lige Hrvati nisu bili u akciji, a stvar je pokušao popraviti Omer Onan koji je ubacio 29 poena za momčad hrvatskog trenera.

Igra se odvukla do produžetaka, a nakon drugog domaćini su odnijeli tijesnu pobjedu od 101:98. Nakon dva europska poraza, Fenerbahče je tako skinuo atribut savršene momčadi i u prvenstvu Turske. U produženom susretu najviše je poena skupio igrač Pinara David Holson (31).

Jedan od favorita lige se, pak, izvukao iz krize i u prvenstvu i u Europi. Efes Pilsen Velimira Perasovića slavio je s visokih 107:67 protiv jedne od momčadi iz donjeg doma prvenstva, Aliage. Nikola Vujčić je u toj pobjedi sudjelovao sa šest poena i četiri skoka, sve to u 13 minuta na parketu.

U tom susretu istaknuli su se standardno odlični Igor Rakočević (20 poena) i Ender Arslan (17 poena). Za gostujuću momčad 20 je upisao Brandon Hunter.

Kao najbolji turski Hrvat u ovom kolu istaknuo se Tomislav Ružić ubacivši 12 poena i dodavši osam skokova za 35 minuta provedenih u igri. Njegov Tofaš slavio je na domaćem terenu nad Oyakom rezultatom 92:68.

Galatasaray je, također kod kuće, nadvladao Bornovu rezultatom 84:72, a naš Lukša Andrić pokvario je dosadašnji učinak poena po utakmici (prosjek 9.8), no ipak je solidno odradio svoj posao u 16 minuta ubacivši šest poena za ekipu Galatasaraya.

Mersin je pokvario prosjek domaćinima i izgubio od Banvita pred svojim tribinama. Najlošija momčad prvenstva smrzla se na -9 (71:80), a puno joj nije pomogao ni Andrej Štimac koji se nije upisao u strijelce u osam minuta provedenih u igri.

U preostale dvije utakmice domaćini nisu iznevjerili. Trabzonspor je u teškoj borbi pobijedio Turk Telekom, dok je četvrtoplasirana Antalya s gotovo 20 razlike nadigrala Olin.

Turska BEKO liga, deseto kolo:
Pinar - Fenerbahče 101:98
Efes Pilsen - Aliaga 107:67
Mersin - Banvitspor 71:80
Antalya - Olin 69:50
Galatasaray - Bornova 84:72
Tofaš - Oyak 92:68
Trabzonspor - Turk Telekom 67:65.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!