Nogomet

Cirkus u režiji Metropole

Marin Vuković • nedjelja, 19.12.2010.
Cirkus u režiji Metropole
Foto: Kristijan Komarica

Redovno godišnje okupljanje Sportnetovih novinara nije moglo proći bez još jednog malonogometnog sudara ljutih rivala, Metropola Supermansa i Provincija Rednexa. Malonogometne ekipe Metropole i Provincije ovaj put snage su odmjerile na umjetnoj travi igrališta na Zagrebačkom velesajmu, a novu pobjedu rezultatom 19:10 odnijeli su nogometaši Metropole.

Metropola Supermans - Provincija Rednex 19:10

Zagreb, stadion Zagrebački velesajam, gledatelja 3

Metropola Supermans: I. Jurišić 2, Dodić 2, Sajko 2, Žbulj 5, Pacak 1, Piršljin 2, Seferagić 2, H. Vuković 2, Rupnik 1.

Provincija Rednex: Vlahović, Burić 4, Popek 2, Štrbinić 1, Pavlić 1, Lešković 2, Nagatsuka, Markuš, Komarica; Menadžer: M. Vuković; Asistent: A. Zovko.

Lukava taktika organizacije tradicionalnog nadmetanja u zimskim mjesecima još jednom se pokazala ključnim potezom na putu do nove pobjede nogometaša Metropole. Kao i prošle godine, susret je organiziran u drugoj polovici prosinca, i to oba puta na dan kada je Hrvatsku, ali i veći dio Europe zatrpao prvi pravi ovogodišnji snijeg. Slučajno?

Povijest nepravde

Svakako valja spomenuti da je Metropola početkom utakmice pokušala izvesti još jednu u nizu prijevara kojima se služi tijekom višegodišnjeg odmjeravanja snaga s Provincijom. Plavi dres Supermansa navukli su i Sportnetovom fotografu Yasuyukiju Nagatsuki, čovjeku koji korijene vuče iz zemlje izlazećeg sunca, nekoliko tisuća kilometara daleko od Metropole.

Gnjusnih je poteza previše za nabrajanje, pa ćemo spomenuti tek primjer ponajboljeg igrača Provincije Marija Leškovića, kojeg su Supermansi prije nekoliko sezona lažno registrirali u redove Metropole. Prijevara je, nažalost, prekasno otkrivena, no takvi potezi samo potvrđuju kako su Metropolis Supermansi za pobjedu spremni vući poteze koji se kose s pravilima i moralom.

O registraciji suradnika čije je tek privremeno boravište Zagreb, a mjesto rođenja Provincija, nećemo ni započinjati raspravu. Popis takvih bi bio zaista predugačak...

Snijegom zatrpane prometnice doslovno su desetkovale herojsku ekipu Provincije, koja je usprkos neregularnim uvjetima pristala igrati utakmicu, a sve kako ne bi došlo do prekida tradicije. Odigravanje utakmice na teritoriju Provincije po starom, dobrom običaju nije dolazilo u obzir, Metropola Supermanse i hrvatsku nogometnu reprezentaciju nećete vidjeti izvan Zagreba. Opet, slučajno?

Provincijski redovi itekako su osjetili izostanak slavonskih malonogometnih tamburaša Dragana Kovača te Ante Jukića, sedmerostrukog strijelca iz prošlogodišnje utakmice. Dodamo li tome i izostanak kompletnog rostera s obale i ozljedu gore potpisanog autora teksta, koji je iz tog razloga morao preuzeti menadžersku ulogu, bilo je jasno kako su provincijski izgledi svedeni na minimum.

Kako predaja nije u krvi nogometaša Provincije, napunjeni samopouzdanjem nakon nadahnutog motivacijskog govora njihova menadžera, Provincijalci su sjajno otvorili utakmicu. Već u početnih pet minuta pogocima rookieja Lovre Štrbinića i Edvarda Burića poveli su s 2:0 i zabrinuli igrače Metropole koji su očekivali šetnju.

Koliko je želje i htijenja bilo u redovima Provincije govori i činjenica da su apsolutno svi htjeli sudjelovati u napadačkim akcijama, zaboravljajući na obrambene zadaće. Svi, osim vratara Nikole Vlahovića, koji je često vapajima iz svog kaznenog prostora pozivao svoje suigrače neka ne zaborave odigrati i obranu.

Dame nemaju prednost

Plemeniti duh provincijske reprezentacije oduvijek je njegovao različitost, kako među regijama, tako i među spolovima, stoga ne čudi da jedina dama nosi upravo dres Provincije. Antonija Pavlić u ovom se susretu upisala među strijelce, a kako bismo bili posve fer, nećemo spomenuti da je prethodno promašila tucet sjajnih prilika i priskrbila si nadimak Sivonjić.

Puno manje razumijevanja za predstavnicu Provincije imali su nogometaši Metropole, pogotovo vratar Igor Jurišić koji je, naviknut na nanošenje boli ljudima, beskompromisnim startom s dvije noge Antoniji Pavlić ogulio koljeno. Valja primijetiti da je i od strane igrača Provincije, ali i nekolicine svojih suigrača, za to "nagrađen" zvižducima.

Nažalost, nisu ga poslušali. Kontru je povukao Dario Dodić, dodao do Davora Sajka (inače Velikogoričanina bespravno registriranog za Metropolu), koji je smanjio na 2:1. Ubrzo zatim Dodić i Sajko postižu još dva gola za Metropolu, a u strijelce se upisao i Tomislav Pacak (prema mjestu rođenja također bespravno registriran za Metropolu).

Kada je Damir Žbulj povisio na 5:2 za Metropolu, probudio se inat u srcima junaka. Svojim drugim pogotkom Burić smanjuje na 5:3, a fotograf Dejan Popek dokazuje da je oštroga oka te jednu odbijenu loptu posprema u mrežu Metropole i smanjuje na samo pogodak zaostatka.

Umor je ipak uzeo svoj danak, Mirza Seferagić Metropoli je ponovno donio prednost od dva pogotka, na 7:4 povisio je Dodić, a Hrvoje Vuković lijepim je osmim pogotkom ponovno osigurao opipljivu prednost domaćinu. Burić je smanjio na 8:5, no potom s tri pogotka Žbulja i jednim Seferagića Supermansi rade seriju i odlaze na opipljivu prednost od pet pogodaka razlike.

Do kraja susreta spremniji i kompletniji domaćin je uspješno održao i povećao prednost, pa ne čudi konačnan rezultat od 19:10. U redovima Metropole najviše je pogodaka postigao rookie Damir Žbulj, koji je pet puta svladao Vlahovića, dok su po dva pogotka djelo Sajka, Dodića, Piršljina, Seferagića, I. Jurišića i H. Vukovića. Jednom su mrežu Provincije pogađali Pacak i Rupnik. U provincijskim redovima najefikasniji je s četiri pogotka bio Burić, po dva su postigli Popek i Lešković, a jednom su se u strijelce upisali Štrbinić i Pavlić.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.12.2010. u 11:41
    ahahahah..marine, da te nema trebalo bi te izmislit!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.12.2010. u 16:36
    Kaj je Vuković zaboravio tenisice ili ga jako peče kad ga udari felšana lopta u butni mišić?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2010. u 12:20
    Žbica, pa zabio si 5 komada!! svaka čast! Ima te i u obrani i u napadu!!! Bravo, bravo!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2010. u 11:15
    slazem se u potpunosti sa autorom clanka. ovi iz metropole i u nazivu kriju namjere. pa i superman je iz provincije, kako vas nije stid?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.12.2010. u 01:06
    Dok se Provincija hrabro čeličila na terenu, navodni supermeni iz metropole su se zabundali do grla. Samo vam još buce s resicama fale! :)
    Obrisan korisnik