Zimski sportovi

Jelušić: "Povraćala sam prije druge vožnje"

Antonija Pavlić • utorak, 21.12.2010.
Jelušić: "Povraćala sam prije druge vožnje"

Treći slalom aktualne sezone FIS Svjetskoga kupa u Courchevelu osvojila je Austrijanka Marlies Schild, a jedina hrvatska predstavnica na Stade Emile Allais doskijala je do 16. pozicije...

Nakon više od trideset godina na Stade Emile Allaisu u Courchevelu održana je druga u povijesti utrka Svjetskoga skijaškog kupa. Pobjedu u dvije vožnje trećeg slaloma sezone dominantno je odnijela fantastična Austrijanka Marlies Schild, druga je bila Tanja Poutiainen, a treća Slovenka Tina Maze.

Jedina hrvatska predstavnica u Francuskoj bila je Ana Jelušić, prvi put u nekoliko sezona na prsima ne nosivši broj unutar najboljih petnaest. Mlada Riječanka imala je prednost što je njezin trener Zoran Sobol postavio raspored vrata u prvoj vožnji, ali na koncu je doskijati uspjela tek do 16. mjesta i prvih ovosezonskih bodova (15).

"S obzirom da sam u prve dvije utrke propustila priliku, premijerni ovogodišnji poeni ipak su korak naprijed", kazala je Ana poslije utrke. "Solidno sam odradila prvu vožnju, ali prije druge mi je pozlilo neposredno prije starta te sam od kašlja, a vjerojatno i uzbuđenja, povratila", pokušala je obrazložiti ponešto slabiju popodnevnu prezentaciju.

"Rezultatom sam, ipak, zadovoljna jer nije bilo lako. Osjećam da mi se samopouzdanje vraća i nadam se da ću se nakon ovih nekoliko dana odmora vratiti na mjesto na koje po svojim kvalitetama i zaslužujem."

Na zahtjevnom terenu i lukavim postavkama staza, mnogo skijašica nije uspjelo doći do cilja. Među njima i vodeći dvojac poretka za Veliki kristalni globus Lindsey Vonn i Maria Riesch.

"Staza je zahtjevna i da biste ju prošli jednostavno morate dati maksimum", komentirala je Vonn. "Dogodilo mi se, nažalost, da sam 'haklala' vrata, ali sreća u nesreći bila je da je pogriješila i Maria. To se u slalomskim utrkama često događa."

No, pogreške se zato ne događaju Marlies Schild koja je drugom pobjedom u sezoni naznačila kako je ponovno u fenomenalnoj formi koja ju je krasila prije nekoliko sezona. Poslije odlaska Janice Kostelić parcijalno je preuzela njezinu dominantnost u slalomu, ali lom noge na treningu u Söldenu 2008. osujetio joj je planove, posebno one dugoročne za Olimpijske igre u Vancouveru.

"Nevjerojatan je osjećaj stajati na vrhu postolja u Courchevelu. Učinila sam pogrešku na ravnome dijelu, ali pokušala sam na sve načine nadoknaditi izgubljenu brzinu i to mi je pošlo za rukom. Vjerovala sam da ću prijeći u vodstvo, ali kada sam na semaforu ugledala prednost od gotovo dvije sekunde, osjećala sam se istinski nevjerojatno", govorila je fantastična Austrijanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • blaž198622.12.2010. u 01:46
    bilo je pametnije da se ostavi profi sporta i pocne mislit na zdravlje! nije to toliko vrijedno!
    blaž1986
  • Obrisan korisnik22.12.2010. u 01:30
    ...i već je i tradicija da ako ne povraća prije utrke, onda je na infuziji
    Obrisan korisnik
  • bbbroman21.12.2010. u 21:14
    Ovo je već tradicija da Ana utrku-dvije prije Sljemena odveze najbolju utrku sezone...samo kaj svake godine ta ''najbolja utrka'' donese sve slabiji plasman...prije dvije godine bila je 4. ili 5., prošle godine oko desetog mjesta, sada 16. :(
    bbbroman