Košarka

Zadar uvjerljiv protiv Ciprana

Lovro Štrbinić • utorak, 21.12.2010.
Zadar uvjerljiv protiv Ciprana
Foto: FaH

Košarkaši Zadra u svojoj su dvorani relativno lagano došli do pobjede protiv ciparske ETHA-e te tako izborili drugi krug Eurochallenge kupa. Ponovno je zadarsku momčad predvodio Marko Car.

Danas je Zadar ugostio momčad ETHA-e i tražio domaću pobjedu kojom bi potvrdili svoje mjesto u nastavku ovog natjecanja. Do pobjede 81:67 došli su ponajviše zahvaljujući uvjerljivoj prvoj dionici susreta, a nije ih omeo ni pad u trećoj četvrtini.

Otvaranje dvoboja pripalo je Zadranima i na prvu stanku domaći igrači odlaze s čak 18 poena prednosti. U drugoj četvrtini Zadar je samo nastavio kontrolirati rezultat i na poluvrijeme odlazi s rezultatom 50:31 u svoju korist.

Nastavak susreta donosi pad u igri domaće ekipe i Ciprani serijom 13:3 vraćaju dvoboj u neizvjesne vode. Na isteku 30. minute danas vrlo raspoloženi Anthony King smanjuje na samo sedam poena zaostatka. Na takvoj razlici momčadi su bile sve do polovice posljednje četvrtine, a tada Zadrani ubacuju u višu brzinu i serijom 14:7 do kraja utakmice rješavaju pitanje pobjednika.

Ponajbolji igrač domaćina ponovno je bio Marko Car koji je u ovu pobjedu ugradio 22 poena i tri asistencije, a vrlo dobru utakmicu odigrao je i Pavle Marčinković ubacivši 15 poena i zabilježivši pet skokova te četiri ukradene lopte. Kod gostiju je najraspoloženiji bio spomenuti Anthony King koji se zaustavio na 25 poena i osam skokova. Ovom pobjedom Zadrani su došli do omjera 3-3 i time izborili drugi krug natjecanja iako je Apoel imao isti broj pobjeda, ali lošiji međusobni omjer.

Eurochallenge, 6. kolo: Zadar - ETHA 81:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!