Košarka

Jusup: "Presretan sam zbog prolaska"

Ante Zovko • srijeda, 22.12.2010.
Jusup: "Presretan sam zbog prolaska"
Foto: Kristijan Komarica

U redovima Zadra prolaz u drugi krug EuroChallenge kupa dočekan je sa širokim osmijesima.

Zadar je uz Cedevitu u utorak postao drugi hrvatski klub koji će na proljeće igrati u Europi. Dok su to Zagrepčani uspjeli u Eurokupu, Zadrani su pobjedom na ETHA-om 81:67 došli do drugog kruga EuroChallenge kupa.

Trener Zadra Danijel Jusup konačno je dočekao malo svijetlijih trenutaka nakon lošeg starta u NLB ligi. "Prvo poluvrijeme odigrali smo dobro. Bili smo rastrčani, obrana je bila dobra, baš kao i skok. Iz toga proizašao je velik broj koševa u napadu. Igrali smo relativno lako", kaže Jusup.

"U drugom poluvremenu nas je stigao umor. Opustili smo se malo nakon visokog vodstva, ali to je normalno. Ritam u kojem se igra je ubitačan. Presretan sam zbog prolaska u drugi krug", prenosi eZadar.hr riječi zadarskog stratega.

Miro Bilan, mladi zadarski centar, bio je jedan od glavih Jusupovih ljudi protiv Ciprana. "Pobjeda i prolazak u drugi krug, moramo biti zadovoljni. Dobro smo krenuli u utakmicu, prvo poluvrijeme bilo je fantastično. No u drugom smo se opustili, prepustili smo im skok, što je dijelom i moja greška, i oni su se približili. No srećom, konsolidirali smo se i nije bilo problema."

Gostujući trener Antonis Constantinides, priznao je da je njegova momčad sretna što je uopće bila u konkurenciji za drugi krug do posljednjeg kola.

"Čestitke Zadru, želim im puno sreće u nastavku natjecanja.U prvih 20 minuta smo izgubili susret. Oni su nas doslovno ubili na početku, i tu napravili razliku. Nismo bili koncentrirani u obrani. Danas nas je obrana koštala, a do sada nam je to bio forte."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.12.2010. u 08:24
    Bravo Zadar! Nadam se da će i u NLB ligi nastaviti s pobjedama, ružno ga je vidjet pri dnu.
    Obrisan korisnik