Košarka

Petrović: "Draper je čudo"

Edvard Burić • srijeda, 22.12.2010.
Petrović: "Draper je čudo"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita je ostvarila velik uspjeh plasmanom među 16 najboljih momčadi Eurokupa. Zadovoljstvo trenera Petrovića i njegovih igrača, ali i svih u klubu nije se moglo prikriti.

Pred novinare je došao Aleksandar Petrović, koji je vidno sretan počeo: "Ja bi ipak prije samog analiziranja utakmice pobjedu i prolaz dalje posvetio dvojici ljudi koji su rijetki entuzijasti u hrvatskom sportu, gospodinu Tedeschiju i predsjedniku kluba Veberu. Znam s koliko emocija prate naše rezultate."

"Cedevita je u nevjerojatno brzom roku došla do druge razine Eurokupa što debitanti rijetko čine. Mi smo odigrali pet sjajnih utakmica, imamo snagu i borimo se," dodaje Petrović, a zatim se okreće prema naprijed: "Plaisted je u tri dana dva puta iskrenuo zglob, htio je igrati pod blokadom, ali ja to nisam dopustio. On će biti spreman za Banja Luku (protiv Igokee, u sklopu 13. kola NLB lige), a nama je to iznimno važna utakmica."

Vezane vijesti

Sjetio se i Drapera: "Nisam mislio da će biti ovakvo čudo, on je jedno nevjerojatno racionalno stvorenje," reći će o igraču koji čitavu sezonu vuče Cedevitu, a protiv Azovmaša je ubacio 32 poena, imao pet skokova i sedam asistencija.

"Definitivno smo zaslužili prolaz dalje u jednoj ekstremno za nas teškoj utakmici s obzirom na sve hendikepe," smatra Aco misleći na ozljede koje prate njegovu momčad.

"Pustite nas da sanjamo. Možemo otići i dalje. Zašto ne?," za kraj će Petrović.

Cedevita je pobijedila Azovmaš (88:84) i tako došla do 4-2 i drugog mjesta u skupini. Najzaslužniji za pobjedu je već spomenuti Dontaye Draper: "Velika pobjeda. Vjerovali smo da možemo, s optimizmom smo ušli u utakmicu. Slavlje u svlačionici je bilo sjajno. Prvi put u Eurokupu, a već drugi krug. Velika je to tvar za klub, čitavu organizaciju i mene osobno."

Cedevita je ovom pobjedom osigurala još najmanje šest europskih utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.12.2010. u 10:03
    dobar je pravi španer ne znam kolko ih košta al pun pogodak !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.12.2010. u 10:07
    ajmo sad svi,Drapera u repku ! :)
    Obrisan korisnik