Zimski sportovi

Fak: "Prvi cilj je biti konstantan"

Ante Zovko • srijeda, 22.12.2010.
Fak: "Prvi cilj je biti konstantan"
Foto: Bojan Koprivica

Vlasnik olimpijske brončane medalje, biatlonac Jakov Fak koji sada nastupa pod slovenskom zastavom, otkrio je u intervjuu za slovenski portal Ekipa kakvi su mu ciljevi i očekivanja u aktualnoj sezoni.

Jakov Fak krenuo je sjajno u svojoj prvoj sezoni u Svjetskom kupu pod slovenskom zastavom. Trenutačno drži osmu poziciju, za koju ističe da je više nego što se nadao.

"Za sada su ciljevi i nadmašeni, ali na kraju sezone želim što više utrka. Nadam se da ću izdržati na ovoj razini. Ako na kraju sezone budem osmi, bit će to sjajno. Ako ne, neće biti veliki problem."

"Besmisleno je postavljati ciljeve koji se ne mogu ostvariti. S obzirom na prethodnu sezonu, postavio sam realne ciljeve. Ako se oni ne ispune, onda bih bio razočaran", kaže Mrkopljanin.

Kakva su očekivanja od Svjetskog prvenstva? "Naravno, želimo dobre rezultate na Svjetskom prvenstvu, ali ta utrka nije jedan od mojih ciljeva. Prvi cilj je biti konstantan u Svjetskom kupu. Ako uspijemo u tome, na Svjetskom će prvenstvu biti lakše."

Fak se dosta namučio sa zamjenom državljanstva, što je još uvijek aktualna tema. "Ako nekome u Hrvatskoj još nije jasno zašto sam se odlučio za Sloveniju, onda... Bio sam prilično jasan u svojim razlozima. Znam zašto se bavim biatlonom i što trebam kako bih ostvario dobre rezultate."

Brončani olimpijac kaže da su uvjeti za treniranje biatlona u Hrvatskoj i Sloveniji "nebo i zemlja". "To se ne može uspoređivati. Trenirati sam je jako teško. Dive se Bjorndalenu jer uglavnom trenira sam. Ako se zaželi društva, pridruži se norveškoj reprezentaciji. Mnogo mi znači da oko sebe imam prijateljsko okruženje koje trening čini kompetetivnim, tako da je svaki trening kao utrka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.12.2010. u 21:52
    Ja stvarno ne kužim neke ljude,mene kad nešto ne zanima onda jednostavno to ne čitam a kamoli komentiram
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet22.12.2010. u 17:40
    naporni ste vise, ako vas ne zanima ne citajte... ili vas mozda onda vise ne zanima niti izvjestaj Primere?
    Dario_SNet
  • irilov22.12.2010. u 15:41
    šta pljucate po ajsixu, čovik je postavija sasvin logično pitanje. zaboli me za faka...
    irilov
  • ivos22.12.2010. u 15:18
    Slažem se, što nas briga taj Fak, mogli bi dati interview s Björndalenom koji je legenda a ne s ovim janezom
    ivos
  • AJSIX22.12.2010. u 14:51
    Zasto hrvatski sportski portal prenosi interview sa slovenskim sportasem?
    AJSIX