Zimski sportovi

Janica: "Sljeme je posebna utrka"

Antonija Pavlić • četvrtak, 23.12.2010.
Janica: "Sljeme je posebna utrka"
Foto: Dejan Popek

Najbolja hrvatska skijašica i višestruka olimpijska, svjetska i europska odličnica Janica Kostelić sve ljubitelje skijanja u Hrvatskoj pozvala je da se 4. i 6. siječnja upute na Sljeme te naše predstavnike podrže u slalomu FIS Svjetskoga kupa...

Slalomske utrke na Sljemenu već neko vrijeme ne privlače samo aktivne skijaše, već i velikane ovoga sporta koji više nisu u natjecanju. Audi FIS World Cup, Snow Queen Trophy 2011., koji se održava 4. i 6. siječnja, uz 75 natjecatelja i isto toliko natjecateljica u Zagrebu će okupiti i više legendi alpskoga skijanja, a posebno mjesto među njima zauzima hrvatska Snježna kraljica Janica Kostelić.

Janici je Vip Snow Queen Trophy, naravno, najdraža utrka i stoga se nada da će i ove godine na Sljeme doći svi ljubitelji skijanja te stvoriti atmosferu po kojoj je Zagreb postao nadaleko poznat.

"Slalom je Ivičina omiljena disciplina i ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, u svakom slučaju može računati na visok plasman. Ani će potpora navijača na domaćem terenu biti veliki poticaj i ako se stvari poklope i u ženskom bi slalomu svašta moglo biti", kazala je Janica.

"Vjerujem da će Sljeme opet biti puno te da ćemo kreirati vrhunsku atmosferu, posebno zato što su obje utrke noćne, a to je gledateljima još atraktivnije. Zato pozivam sve da 4. i 6. siječnja dođu na Sljeme jer ja ću sigurno biti tamo!"

Prošle godine u utrci legendi na Sljemenu sudjelovao je i Austrijanac Christian Mayer, među čijim se uspjesima ističe osvajanje Malog kristalnog globusa u veleslalomu 1994. Christian u Zagreb stiže kao sukomentator za austrijsku televizijsku postaju ORF, a posao će obavljati tijekom ženske utrke.

"Utrke u Zagrebu za mene su posebne jer se održavaju gotovo u samom centru grada. Atmosfera je odlična, a organizacija savršena. Hrvati su sportski fanatici i to je ono što mi se kod njih sviđa. Ljudi u Zagrebu jako su susretljivi i prijateljski raspoloženi pa se pri svakom posjetu dobro zabavim", kaže skijaš koji u Hrvatsku navraća često jer živi vrlo blizu, u Koruškoj. Tijekom godišnjeg odmora u blizini Umaga igra golf, a u Sloveniji drži jedrilicu pa često i jedri do Hrvatske.

Favoriti u muškim i ženskim utrkama? "Dobar rezultat mogao bi ostvariti Francuz Grange te Austrijanci Herbst i Hirscher, ali i Ivica Kostelić koji je uvijek veliki favorit. Što se tiče ženske utrke, u veliku favoritkinju prometnula se Marlies Schild i, ako ne padne, pobijedit će", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!