Košarka

Troha: "Ambicije i u kupu"

Edvard Burić • srijeda, 29.12.2010.
Troha: "Ambicije i u kupu"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita će u posljednjoj utakmici ove kalendarske godine gostovati u Rijeci. Na redu je utakmica četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića u kojoj će domaći A-1 ligaš Kvarner 2010 pokušati iznenaditi zagrebačkog NLB ligaša...

Pred nama je utakmica četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića. U Rijeci će Kvarner 2010 ugostiti Cedevitu i pokušati doći do polufinala kupa. Ipak, Cedevita je veliki favorit i za očekivati je da će neokrznuta proći ovo gostovanje.

Zagrepčani su ove sezone odigrali puno teških utakmica protiv vrlo kvalitetnih protivnika i sigurno je da će na tome temeljiti taktiku za utakmicu s Kvarnerom.

"U Eurokupu smo prolaskom u TOP 16 napravili i više od očekivanja tako da smo s tim rezultatom prezadovoljni. U Europi smo nekako najviše zagrizli da se dokažemo i napravimo dobar rezultat. U NLB ligi stojimo najbolje od svih hrvatskih regionalnih ligaša, no tu možemo biti zadovoljni, ne i više od toga jer nekako ne možemo zaboraviti propuštenu priliku u Pioniru protiv Crvene zvezde ili domaći poraz od Hemofarma," reći će Robert Troha.

Cedevitu su kroz sezonu pratile ozljede, a to je primijetio i Troha: "Rijetko smo koju utakmicu odigrali kompletni. Imali smo dosta problema s ozljedama, i dalje su nam izvan stroja Baždarić i Princ, tako da možda i nismo mogli bolje u NLB-u."

Zanimljivo je primijetiti kako su dvojica igrača odigrala baš sve utakmice ove sezone, njih 21. To su već spomenuti Robert Troha i Damjan Rudež.

Cedevita ima širinu, čak i za NLB ligu, a da ne govorimo o klubovima iz A-1 lige: "Mi ne ovisimo o učinku dva, tri igrača, iako kvalitetno iskaču Draper i Edwards koji igraju standardno dobro. Njima se, pak, ovisno o utakmici, uvijek priključi netko sa odličnim individualnim učinkom tako da je protiv nas teško pripremati nekakav standardni unificirani sistem obrane i igre ukupno. Vjerujem da će se povratkom Bažde i Princa to još i potencirati."

"Svakako da i u kupu imamo ambicije. No, da bi došli do Final Foura gdje je sve otvoreno trebamo proći neugodno gostovanje u Rijeci koje treba shvatiti jako ozbiljno i slučajno ne podcijeniti domaćine. Kvarner je u dobrom ritmu, stigli su preko Splita do utakmice s nama," dodaje Troha za službene stranice kluba.

Kvarner 2010 je utakmicu protiv Cedevite izborio domaćim pobjedama protiv Trogira (100:58) i Splita (114:91). U A-1 ligi trenutno su na 4-5. Cedeviti je ovo prva ovosezonska utakmica Kupa Krešimira Ćosića. U regionalnoj NLB ligi trenutno imaju 8-5 i za vodećima Union Olimpijom i Budućnosti zaostaju jednu pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKupCedevita
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!