Košarka

Stanko Barać blizu double-doublea

Borna Rupnik • četvrtak, 30.12.2010.
Stanko Barać blizu double-doublea
Foto: EPA

Španjolska košarkaška javnost iščekuje susret Real Madrida i Barcelone, a u međuvremenu su svi ostali prvoligaši odradili svoje dvoboje 13. kola. Hrvatski su igrači imali dosta razloga za slavlje...

Caja Laboral zadržala je korak s vodećim sastavima španjolske lige, Real Madridom i Barcelonom, koji igraju u četvrtak, uvjerljivom pobjedom nad Manresom, 86:65. Naš Stanko Barać bio je blizu double-double učinka s deset koševa i osam uhvaćenih lopti, a Mirza Teletović bio je prvi strijelac sa 17 koševa.

Slavila je i Fuenlabrada Davora Kusa (devet koševa, četiri skoka, dvije asistencije), a njihova je žrtva bio Estudiantes.

Vezane vijesti

Marko Banić sudjelovao je u pobjedi Bilbaa kod Zaragoze (74:68) sa četiri koša i četiri skoka za 20 minuta provedenih na parketu, a među njegovim suigračima istaknuo se Mavoreidis sa čak 15 pogodaka za samo 12 minuta.

Nando de Colo (23 koša) i Victor Claver (17) predvodili su Valenciju do pobjede kod Alicantea 73:65, u utakmici u kojoj je naš Mario Stojić za domaćine odigrao 16 minuta uz tri koša (jednu tricu) te tri skoka.

Unicaja je u Malagi momčadskom igrom i ravnomjernim učinkom gotovo svih igrača slomila otpor Lagun Ara, dok je Joventut poražen kod Gran Canarije usprkos 23 ubačaja Robinsona i samo dva manje Englisha. Granada je na svom terenu morala priznati poraz od Valladolida. Do novih je bodova stigao i Cajasol iz Seville.

ACB, 13. kolo:
Alicante - Valencia 65:73
Unicaja - Lagun Aro 69:56
Gran Canaria - Joventut 89:81
Granada - Valladolid 79:86
Zaragoza - Bilbao Basket 68:74
Caja Laboral - Manresa 86:65
Fuenlabrada - Estudiantes 72:65
Cajasol - Menorca 75:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!