Zimski sportovi

Video: Slavlje Capitalsa u kišnom Classicu

Krešimir Ferlak, Ana Legradi • nedjelja, 02.01.2011.
Video: Slavlje Capitalsa u kišnom Classicu

Ljubitelji NHL-a diljem svijeta ove noći su došli na svoje kada je održan hokejski susret koji se najduže očekivao ove sezone. Na ledu stadiona Heinz Field u Pittsburghu održan je novogodišnji Winter Classic...

Palice su ujedno ukrstile trenutno najveće zvijezde NHL-a i dugogodišnji rivali Istočne konferencije zbog čega je ovaj susret još više dobio na važnosti. Ulogu dobrog momka je preuzeo po bodovima vodeći igrač lige, Kanađanin Sidney Crosby kao kapetan domaćina Pittsburgh Penguinsa, a ulogu lošeg momka je preuzeo prgavi Rus Aleksander Ovečkin kao kapetan Washington Capitalsa.

Kanadski derbiji Torontu i Calgaryju

U sjeni Winter Classica odigrane su ostale utakmice, a posebno se ističu dvoboji kanadskih ekipa. Toronto je dobio Bitku za Ontario i slavio u Ottawi s uvjerljivih 5:1. Dva pogotka za Maple Leafse postigao je Tyler Bozak. Na Zapadu je Bitka za Albertu pripala Calgaryu, koji su također kao gosti, svladali Edmonton. Završilo je 2:1, a pobjednički pogodak postigao je Marc Giordano.

Susret je prvotno zakazan u 20 sati po europskom vremenu, ali je zbog kišnog vremena u Pittsburghu početak utakmice pomaknut za šest sati i pak je za Europljane pao na led Heinz Fielda 2. siječnja u dva sata ujutro. "Pomaknuti početak utakmice je sigurno igračima išao na ruku jer nismo navikli mijenjati rutinu igranja, uvijek igramo u večernjim satima. Tako smo se uspjeli odmoriti nakon dočeka", izjavio je Ovečkin nakon jutarnjeg treninga.

Prva trećina je prošla možda i očekivano, obje momčadi su odmjeravale snage. Na golu domaćina utakmicu je započeo Marc Andre Fleury, a s druge strane goste je branio Semion Varlamov. Obranili su svaki po deset udaraca na gol. Dokazivanja rivalstva publici nije nedostajalo, poput nasrtaja Erskina na Ruppa zbog čega im je dosuđeno po pet minuta kazni.

Luda noć u Buffalu

Sjajnu i ludu utakmicu odigrali su Buffalo i Boston. Izmjenjivali su se u vodstvu jedno i drugi, a na kraju je završilo 7:6 za Sabrese nakon penala. Slavlje domaćinima donio je Tyler Ennis. Caroline je s 6:3 dobila Devilse, San Jose pogotkom Devina Setoguchija Kingse, dok je Tampa u produžetku golom Natea Thompsona slavila protiv Rangersa.

Drugi dio je u drugoj minuti začinio Evgenij Malkin odličnim pogotkom na dodavanje Fleurya i Letanga. Gosti nisu sve prepustili slučaju, iskoristivši igrača više kojeg je ishodio Ovečkin na Talbotu: Knuble postiže pogodak na asistenciju Greena i Backstroma. Za kraj drugog dijela se Fehr probio do gola domaćina, kojemu je bilo dovoljno dodavanje Johanssona za prvi pogodak večeri.

Fehr je svoj drugi pogodak za konačnu prednost Capitalsa i rezultat 3:1 postigao u 11. minuti zadnjeg dijela. Utakmica je nakratko zaustavljena šest sekundi prije kraja kada je sudac tri puta pokušavao u miru odraditi dosuđeni buli. Momčadi su postigle ukupno 65 udaraca na gol. Ovečkin je pritom ostvario najviše udaraca na gol, njih šest, njegov suparnik Crosby upisao ih je pet. Susret je tako i prije završetka spektakla godine u Pennsylvaniji napustilo preko 68.000 navijača Penguinsa pognute glave.

Titula zvijezde večeri tako je pripala Fehru koji je s dva pogotka ponovno doveo Capitalse na pravi put uz treću uzastopnu pobjedu pred doigravanje. Prava hokejska atmosfera na tribinama i neophodna naguravanja obilježila su još jedan NHL Winter Classic kojim i jedna i druga momčad pišu povijest ove najjače lige svijeta.

NHL, rezultati, 1. siječnja 2010.:
Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 3:1(Winter Classic), Buffalo - Boston 7:6(SO), Ottawa - Toronto 1:5, Carolina - New Jersey 6:3, Tampa Bay - NY Rangers 2:1 (OT), Los Angeles - San Jose 0:1, Edmonton - Calgary 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.01.2011. u 09:24
    ovi je odmoran ušo u ovaj vaterpolo susret, hehe, go caps :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.01.2011. u 09:08
    ma,firstrow je prvo postavio tekmu pa ju izbriso tako da sam luto po netu ko mornar po javnoj kuci,od stranice do stranice.Ovo je velika pobjeda za Capse i jos veci poraz Pingvina ali ovaj spektakl je najveca pobjeda za nas ljubitelje ovog ludog sporta...
    Obrisan korisnik
  • damiramida02.01.2011. u 16:15
    Lose vrijeme a samim time niti tekma nije bila nekaj posebno.Pingvini nazalost losi.A Fleury, standarno kiksa barem jednom po utakmici sa svojim izletima u prazno.... Capitalsi zasluzeno pobjedili, nazalost.
    damiramida
  • Obrisan korisnik02.01.2011. u 13:45
    go caps!!!!!!!!
    Obrisan korisnik