Zimski sportovi

Poutiainen: "Schild skija kao i Janica"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 03.01.2011.
Poutiainen: "Schild skija kao i Janica"
Foto: Dejan Popek

Finkinja Tanja Pouitianen i u utorak će u Zagrebu pokušati doći do novih bodova u Svjetskom kupu, a kao najizgledniju opciju za mjesto na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja nudi svoju konkurenticu iz Austrije...

U utorak poslijepodne snage će na Sljemenu odmjeriti najbolje slalomašice svijeta, a finska skijašica Tanja Poutiainen za prvu je favoritkinju proglasila Marlies Schild.

"Mislim da će utrka biti dobra, a Marlies Schild je moj favorit. Ona izgleda vrlo samouvjereno na skijama, a iza nje su i dvije odlične utrke u Semmeringu i Courchevelu, U dobroj je formi, no mislim da je mogu pobijediti. A tu su i Maria Riesch te ostale djevojke", rekla je Finkinja za službene stranice natjecanja.

Povukla je paralelu i s Janicom Kostelić: "Janica je pobjeđivala sa sekundom i pol prednosti nad suparnicama, a Marlies sada čini isto. A ujedno skija vrhunski, baš kao i Janica".

Jesu li moguća iznenađenja, poput Sandrine Aubert prošle godine? "Mislim da je Sandrine Aubert imala tešku sezonu. Ali tko zna, staza je dugačka i iznenađenja su moguća. Ali vjerujem da će na kraju sve biti rutinski odrađeno".

Osvrnula se i na paralelni slalom u Münchenu, na kojemu nije nastupila: "Smatrala sam da mi je to natjecanje previše ukoliko želim biti u pravoj formi u Zagrebu. Ali tamo je dobra atmosfera, utrka je brza i drukčija, zabavna za gledanje jer dvoje ljudi vozi istovremeno".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!