Rukomet

I mladi rukometaši idu u Švedsku

Ivana Strahija • petak, 07.01.2011.
I mladi rukometaši idu u Švedsku
Foto: Dragan Kovač

Tjedan dana prije svojih starijih kolega, naši mladi rukometni reprezentativci odlaze u Švedsku. Radi se o kvalifikacijskom turniru za Svjetsko prvenstvo juniora 2011., koje se igra u Grčkoj.

Čak 31 zemlja bori se za osam ulaznica preostalih za Europljane na Svjetskom prvenstvu U21, koje se od 17. do 31. srpnja igra u Grčkoj. Hrvatska je smještena u kvalifikacijsku skupinu 4, koja će svoj turnir odigrati u švedskom gradu Eskilstuna. Uz Hrvate i Šveđane, za prvo mjesto koje vodi u Grčku borit će se i Bjelorusi te Austrijanci.

U Švedsku su naši mladi rukometaši otputovali u četvrtak poslijepodne, a prvi susret igraju u petak 7. siječnja od 17 sati protiv Austrijanaca. U subotu 8. siječnja igraju protiv Bjelorusa od 13.30 sati, a u nedjelju 9. siječnja odmjerit će snage sa Švedima od 15.30 sati.

Raspored grupe 4

7.1. u 17:00 Hrvatska – Austrija

8.1. u 13:30 Hrvatska – Bjelorusija

9.1. u 15:30 Hrvatska – Švedska

Izbornik Silvijo Ivandija sa sobom je poveo vrlo mladu reprezentaciju, redom momke '92. godišta, dok je dobni prosjek '90. godište. No, kvalifikacije za SP juniora ima svoj cilj: "Nemamo veli imperativ budući da na ove kvalifikacije putujemo sa generacijom koja je dvije godine mlađa od konkurencije i imamo odličnu priliku vidjeti gdje smo i koliko ova reprezentacija može odgovoriti jačim zahtjevima", rekao je Ivandija.

Bilo bi doduše bolje da je njegova ekipa u punom sastavu, no na žalost neki su mladi momci ostali ozlijeđeni: "Teo Ćorić i Ante Kaleb su iskrenuli zglob, a zbog bolesti nema Filipa i Šime Ivića. Neće igrati niti Horvat tako da smo jako oslabljeni, no idemo pružiti što bolji otpor i vidjeti gdje smo", objašnjava izbornik.

Kao europski kadetski prvaci iz Crne Gore Hrvati su se plasirali direktno na SP za kadete u Argentini, pa će im turnir u Švedskoj biti odlična priprema: "Domaćini su sigurno favorit skupine, daleko ispred svih, imaju dvije godine starije igrače i prednost domaćeg terena. No, nama je najvažnija priprema za Argentinum gdje želimo nastaviti dobar niz." O ostalim protivnicima Ivandija baš i nema mnogo podataka: "Austrijanci i Bjelorusi su nam posebno nepoznanica, ja ih osobno nisam pratio jer su dvije godine stariji i njihove je utakmice do sad pratio sadašnji izbornik ženske reprezentacije Vladimir Canjuga. Neke informacije sam dobio, no ni jedna ekipa nije bezazlena. U svakom slučaju ćemo pokušati pobijediti u sve tri utakmice, bit će nam to dobra priprema."

U Argentini Ivandija očekuje zlato: "Argentina je prva prilika da pokažemo da možemo igrati na jednoj konstantnoj razini. Na tri velika natjecanja s ovom reprezentacijom osvojili smo tri medalje, broncu, srebro i zlato, idemo to nastaviti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!