Vodeni sportovi

Eger pao i na Kantridi

Vedran Babić • subota, 08.01.2011.
Eger pao i na Kantridi
Foto: Sandro Donda

Po treće kolo u nizu hrvatski klubovi ostvarili su maksimalni učinak u vaterpolskoj Dalekovod Euroligi. Nakon što su Mladost i Jug CO ranije danas porazili svoje španjolske suparnike, riječko Primorje EB na Kantridi je i po drugi put bilo jače od mađarskog Egera i tako stiglo na mali koračić od plasmana u četvrtfinale.

PRIMORJE EB - ZF EGER 7:4 (2:2, 2:1, 2:1, 1:0)

Dalekovod Euroliga, 4. kolo skupine D
Rijeka, bazen na Kantridi
Suci: Michalis Birakis (Grčka), Emanuel Taylan (Turska)

Primorje EB: Car, Glavan, Paškvalin (1), Krapić (1), De. Varga (1), Franković, Tiškivski, Jelača, Da. Varga (2), Barač (1), Beltrame, Garcia (1), Brala. Trener: Zoran Roje

ZF Eger: Szécsi, Satanyi, Biros, Graham (1), Hosnyánszky, Kovács (1), Hegedus, Z. Varga, Feltham (1), Binder, Kis, Bundschuh (1), Nébald. Trener: Gyorgy Gerendas

Igrač više: Primorje EB 5/10, ZF Eger 2/10
Peterci: Primorje EB 0, ZF Eger 1/1

Mladosti i Jugu u četvrtfinalu Dalekovod Eurolige trebalo bi se pridružiti i Primorje. Naime, riječki klub je opet nadjačao Eger i tako stigao u situaciju da mu u zadnja dva kola treba samo jedan bod za ostvarenje tog cilja.

Susret je otvoren u nekako miroljubivom tonu i s neizbježnim kontrafaulovima. Nakon što je Krapić promašio zicer, na drugoj strani mađarski sastav je poveo pogotkom Grahama s igračem više, no u istoj mjeri uzvratio je domaći kapetan Barač, koji je prvi pogodak svoje momčadi zabio tek u četvrtoj minuti. Španjolski reprezentativac Garcia doveo je domaćina u prednost, no poslije prve četvrtine rezultat je bio izjednačen nakon što je Cara matirao Bundschuh.

S tvrdim obranama i velikim brojem kontrafaulova, ali i teniskim rječnikom rečeno neprisiljenim pogreškama, nastavljena je utakmica u izjednačenom tonu. Primorje je preko Daniela Varge povelo, Eger opet izjednačio preko Felthama, a onda je Deneš Varga u 13. minuti opet odveo riječku momčad na 4:3. Ubrzo je Primorje moglo povesti i s dva razlike i trasirati put prema pobjedi, no Daniel Varga je u kontri pogodio vratnicu iako je ispred vratara Szécsija bio sam kao duh.

U trećoj četvrtini razbranio se i Car i tako pridonio kvalitetnom izdanju domaće obrane, a Mađari su bili bezidejni i Primorje je to znalo iskoristiti. Prvo je Daniel Varga povisio na 5:3, a onda je i Krapić postigao prvi gol Primorja iz igre za 6:3. U samoj završnici perioda Eger je smanjio zaostatak kada je Kovács bio precizan iz peterca.

Taj rezultat na semaforu je stajao gotovo do kraja utakmice. Barač je promašio jednu priliku s čak dva igrača manje, no srećom Car je bio na visini zadatka te je još ponekom obranom sačuvao prednost, a uz to je i gostujući igrač Zsolt Varga zatresao gredu. Tek je u samom finišu Paškvalin postavio konačnih 7:4.

Ovom pobjedom Primorje je stiglo do brojke od devet bodova u skupini, što je tri manje od vodećeg Juga i čak šest više od Barcelonete, kojoj putuju u sljedećem kolu u naumu da osvoje barem bod i potvrde svoje mjesto u četvrtfinalu. Peto kolo je na rasporedu 19. siječnja, a Eger, koji još uvijek nema niti jedan bod na kontu, gostuje u Dubrovniku kod Juga.

Euroliga - skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barceloneta11:18Jug AO
Primorje EB7:4Eger
1Jug AO 677:52+2518
2Primorje EB 647:45+29
3Barceloneta 655:65-109
4Eger 646:63-170

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga - skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Barceloneta11:18Jug AO
Primorje EB7:4Eger
1Jug AO 677:52+2518
2Primorje EB 647:45+29
3Barceloneta 655:65-109
4Eger 646:63-170

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.01.2011. u 17:25
    3 OD 3, I ZA ČETVRFINALE SVI SIGURNI! BOLJE NE MOŽE!
    Obrisan korisnik