Košarka

Galatasaray podbacio, Efes preokrenuo

Tea Lokas • nedjelja, 09.01.2011.
Galatasaray podbacio, Efes preokrenuo

Dva neočekivana rezultata pogodila su prvu tursku košarkašku ligu u njezinom 14. kolu. Galatasaray je izgubio utakmicu kod kuće protiv Olina, dok je Tofaš s našim Ružićem pobijedio Antalyu pred svojom publikom...

Tomislav Ružić sudjelovao je u pobjedi svoje momčadi nad Antalyom, koja je pala na šesto mjesto prvenstvene ljestvice s osam pobjeda i šest poraza. Veliki dio igre na sebi je ponio Ružić ubacivši 12 poena za 27 minuta, pridodavši devet skokova. Trojac s više poena od našeg košarkaša bio je Rowe (14), Nichols (18) i Altintig (13), dok je za gubitnike briljirao Prince s 22 poena.

U drugoj iznenađujućoj predstavi favorita izgubio je Galatasaray. Sedmoplasirana momčad prvenstva, Olin, istisnula je Galatasaray sa samoga vrha tablice i priuštila mu treći prvenstveni poraz. Domaćini su imali prednost do treće četvrtine kada Olin preokreće rezultat u svoju korist i okončava susret rezultatom 70:63.

U toj je utakmici svoj pečat ostavio Lukša Andrić upisavši sedam poena i četiri skoka. Gosti su imali i najboljeg strijelca utakmice, Seibutisa, koji je 18 poena upisao za 32 minute.

Banvit je ostao u vrhu pobjedom protiv Bornove 92:74, a Trabzonspor je svladao Aliagu 88:74.

Glavni favoriti su uredno odradili svoj subotnji posao. Efes Pilsen imao je malih problema s Bešiktašem pa je Velimir Perasović posljednjih par minuta morao dobro stisnuti goste na čelu s Iversonom. Tijesna završnica okončana je rezultatom 85:83 u korist Perasove momčadi, a Nikola Vujčić sudjelovao je u pobjedi sa četiri poena, dva skoka i dvije blokade.

Iverson je za Bešiktaš upisao 17 poena, dok je igrač utakmice bio njegov suigrač Cevher Ozer s 27 poena.

Rutinsku pobjedu upisao je, pak, Spahijin Fenerbahče. S 13 poena Roka Ukića i sedam poena Marka Tomasa Fener je došao do 12. pobjede u prvenstvu, zadržavši prvo mjesto ispred Banvita koji mu puše za vratom. Porazili su klub sunarodnjaka Andreja Štimca (Mersin), koji je imao šest poena za 14 minuta na terenu.

Turska BEKO liga, 14. kolo:
Mersin - Fenerbahče 74:86
Turk Telekom - Oyak 82:77
Efes Pilsen - Bešiktaš 85:83
Tofaš - Antalya 85:65
Pinar Karsiyaka - Erdemir 91:82
Galatasaray - Olin 63:70
Aliaga - Trabzonspor 74:88
Banvit - Bornova 92:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!