Nogomet

Pršo: "Jelavić će se vratiti još bolji"

Borna Rupnik • srijeda, 12.01.2011.
Pršo: "Jelavić će se vratiti još bolji"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića nestrpljivo očekuju u sastavu Rangersa, a svoje je viđenje njegovog statusa u klubu - pogotovo u svjetlu mogućeg odlaska Kennyja Millera - prokomentirao i jedan bivši Hrvat u Glasgowu, Dado Pršo...

"Jelavićev će povratak biti veliki dobitak za Rangerse", izjavio je nekadašnji hrvatski reprezentativac, Dado Pršo, u razgovoru za Evening Times.

Nikica Jelavić izostao je proteklih mjeseci zbog ozljede, no sredinom siječnja opet će na terene, a Pršo ističe da je u tom razdoblju naš napadač mogao napredovati: "Kada ste van igre uvijek možete gledati kako se stvari razvijaju i učiti o klubu. Sigurno se dodatno prilagodio i uvjeren sam da će se vratiti još bolji".

"Nikica Jelavić je jak, igra bez straha i zabijat će golove za Rangerse. Samo je pitanje vremena kada će ispuniti svoj puni potencijal".

"Već je pokazao za što je sposoban, koliko je kvalitetan i nedostajao je Rangersima. I sigurno će jedva dočekati povratak. Razgovarao sam s njime, sviđa mu se Glasgow makar je pri prvom nastupu osjetio veliku promjenu", dodao je Dado Pršo.

"U Škotskoj se igra brže i snažnije pa su i meni prvi mjeseci predstavljali problem. Morao sam naučiti igrati s novim suigračima, a Nikica prolazi kroz istu fazu", pojasnio je.

Na Ibroxu se istovremeno pitaju kako zamijeniti Kennyja Millera, koji je na izlaznim vratima kluba. Pršo poručuje da treba što prije raščistiti situaciju: "Moj je partner u napadu bio Nacho Novo i zajedno smo često tresli mreže. A svakom paru napadača treba vremena za uigravanje, to se ne može izvesti u sedam ili deset dana".

"A sjajno je za klub kada imate dvojicu napadača koji se razumiju. Ako jednom ne ide, drugi mu pomogne. Tako smo igrali Nacho i ja, i sada Rangersima treba isto to", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2011. u 16:24
    dobar je Nikica, jak u skoku, fizički jak za takvu ligu kakva je škotska.
    Obrisan korisnik