Košarka

Pobjede Banića i Baraća, sjajni Anderson

Borna Rupnik • četvrtak, 13.01.2011.
Pobjede Banića i Baraća, sjajni Anderson
Foto: Bruno Blumenschein

Alan Anderson pružio je još jednu sjajnu partiju u dresu Barcelone, dok su od hrvatskih igrača posla imali Mario Stojić, Davor Kus, Stanko Barać i Marko Banić...

Prvoplasirana Barcelona obračunala se na svom terenu s Alicanteom našeg Marija Stojića, no ne bez problema. Štoviše, gosti su vodili još dvije minute prije kraja, no potom Navarro, Lorbek, Lakovič i Vazquez donose preokret za konačnih 83:75.

Posebno je učinkovit bio Alan Anderson, koji je ubacio 24 koša uz samo tri promašaja iz igre, a Stojić je na parketu proveo 15 minuta, uz četiri koša i jedan skok.

Caja Laboral je znatno lakše apsolvirala prepreku zvanu Joventut, uz doprinos Stanka Baraća od sedam ubačaja, dva skoka i jedne asistencije za samo 13 minuta u igri. Mirza Teletović bio je prvi strijelac utakmice s 23 koša, a dodatni udarac za Joventut je teška ozljeda Henka Norela, koji je završio u bolnici.

Na teren je izašao i Davor Kus, čija je Fuenlabrada po prvi put ove sezone napustila svoju dvoranu bez pobjede. Bolji je vio Valladolid, a naš je košarkaš postigao 10 koševa uz četiri dodavanja i dvije uhvaćene lopte.

Najbolji hrvatski igrač u Španjolskoj u srijedu navečer bio je ipak Marko Banić, koji je Menorci zabio 13 koševa te zabilježio osam skokova i dvije asistencije.

ACB, 16. kolo:
Barcelona - Alicante 83:75
Fuenlabrada - Valladolid 73:77
Caja Laboral - Joventut 98:78
Granada - Unicaja 69:73
Menorca - Bilbao Basket 63:71
Zaragoza - Lagun Aro 88:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 23:11
    anderson jedan od najačih španera koje sam gledo u životu
    Obrisan korisnik