Tenis

Bivši Top 10 igrač bi u Zagreb

Ivor Krapac • četvrtak, 13.01.2011.
Bivši Top 10 igrač bi u Zagreb
Foto: Kristijan Komarica

Potvrđeni su vlasnici dvije od tri pozivnice za glavni turnir PBZ Zagreb Indoorsa, koji počinje 31. siječnja. Kako se i najavljivalo, bit će to hrvatski aduti Antonio Veić i Franko Škugor, dok se o vlasniku trećeg wild-carda još nije odlučilo. Jedan od kandidata je Šveđanin Joachim Johansson...

Hrvatski tenis imat će najmanje petoricu predstavnika u singlu u glavnom ždrijebu šestog izdanja obnovljenog zagrebačkog dvoranskog ATP turnira. Marin Čilić lovit će svoj treći uzastopni naslov na Indoorsu, Ivan Ljubičić nadat će se reprizi titule iz 2006. ili barem finala iz '07. i '08. godine, a uz Ivana Dodiga, koji je također izravno unutra, stigla je potvrda da su Antonio Veić i Franko Škugor dobili pozivnice.

Veiću će ovogodišnji nastup biti treći u glavnom ždrijebu u zagrebačkom Domu sportova, a i prethodna dva odradio je s pozivnicom, prije dvije sezone i s dolaskom do svojeg zasad jedinog ATP četvrtfinala. Škugor je, pak, dosad na Indoorsu u glavnom turniru bio 2008. s wild-cardom, kada ga je u prvom kolu pobijedio Austrijanac Stefan Koubek.

Direktor Branko Horvat i organizatori turnira još nisu odabrali vlasnika treće pozivnice, a među kandidatima je i bivši Top 10 tenisač, 28-godišnji Šveđanin Joachim Johansson, u veljači 2005. deveti na svijetu. No, od srpnja iste godine započeli su Johanssonovi problemi s brojnim ozljedama, lani je odigrao samo susret s Argentinom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, uz poraz od Leonarda Mayera, a s obzirom na rijetke nastupe, trenutno je tek 886. na svijetu.

Najveći Šveđaninovi uspjesi su polufinale US Opena iz 2004. i tri ATP naslova, '04. u Memphisu i godinu potom u Adelaideu i Marseilleu. Hoće li dobiti pozivnicu, odlučit će se koji dan uoči početka zagrebačkog Indoorsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 01:47
    Uuu bilo bi dobro vidjeti na djelu ovog bombardera iz Švedske, ionako ima dovoljno hrvatskih tenisača......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.01.2011. u 22:23
    smijesno je ako Mektic ne dobije pozivnicu...oni zovu Joachima,pa koga briga za njega,vjerojatno ga danas i stefi graf sredi...uvijek je lakrdija s ovim pozivnicama
    Obrisan korisnik