Košarka

Bagarić opet dobar u sedmoj pobjedi

Ante Zovko • subota, 15.01.2011.
Bagarić opet dobar u sedmoj pobjedi
Foto: Kristijan Komarica

Maroussi je u 13. kolu grčkog prvenstva upisao svoju sedmu pobjedu uz novu dobru utakmicu Dalibora Bagarića, a sjajno je izdanje ponudio bivši Cibos Samo Udrih protiv prvaka Panathinaikosa.

Dalibor Bagarić ponovno je pružio dobru izvedbu. U trileru koji je njegov Maroussi izvukao u završnici (81:79), hrvatski je centar za 20 minuta imao devet poena (2/2 za dvicu, 5/7 s linije), dva skoka, dvije asistencije i četiri pogreške. No, njegova je momčad bez njega morala odraditi zadnjih pet minuta jer je on zbog pet osobnih morao na klupu.

Utakmica je ponudila pravu dramu na terenu, ali je obilježena i neredima na tribinama. Kad je Maroussi serijom 29:9 došao na 55:42 u 26. minuti, klupa Peristerija sve se više bunila zbog suđenja, a njihovi navijači otišli su korak dalje divljajući na tribinama i izazvavši 15-minutni prekid.

Utakmica se nastavila, a Peristeri je preokrenuo stanje stvari. U tri i pol minute gosti su napravili seriju 13:3 i došli na 59:56. Nova serija 7:0 Maroussija nije puno vrijedila na kraju jer je Bagarić zbog osobnih morao na klupu, a Peristeri se opet vratio u igru. Gostujući centar Luba (15 poena) iskoristio je višak prostora u reketu i predvodio svoje do vodstva 68:69 dvije minute prije kraja. Drama se nastavila sve do kraja, a potez odluke povukao je Bagarićev suigrač Evangelos Mantzaris pogodivši tricu deset sekundi prije kraja za 80:79.

Pokazalo se kako su to bili ključni poeni susreta kojim je Maroussi skočio na šestu poziciju lige s utakmicom manje koju igraju sljedeće srijede.

Uzevši veliku pobjedu u derbiju protiv Panathinaikosa, Olympiakos je zasjeo na čelo ljestvice, a protiv Iraklisa nije bilo sumnje da će ga i zadržati. Dušan Ivković s razlogom je očekivao lagan posao pa je poštedio dvojicu sunarodnjaka, Miloša Teodosića (koji je u Ateni zaradio lakšu ozljedu noge) i Marka Kešelja (koji se lakše ozlijedio na treningu) kako bi se oporavili za euroligaški dvoboj protiv Spahijina Fenerbahče Ülkera.

13. pobjeda osigurana je već do poluvremena. Predvođeni Spanoulisom (16 poena) i Halperinom (17) Pirejci su već na poluvremenu imali 44:28, a razlika se samo povećavala, u jednom trenutku 72:43. Bila je to prilika da Ivković dobro izrotira igrače pa su još trojica bila dvoznamenkasta: Mavrokefalides 12, a Pelekanos i Katsivelis po 11. Jedan od junaka derbija, Rašo Nesterovič, nije ni upisao nastup.

dvostruka kazna za pao

Bakljada tijekom derbija s Olympiakosom, prilikom čega je bakljom pogođen Teo Papaloukas, obila se o glavu Panathinaikosu. Rigorozna grčka liga kaznila je prvaka s 13.900 eura te dvije utakmice bez gledatelja (protiv Ilisiakosa i Kolossosa).

Sjajnu je partiju pružio lanjski član Cibone Samo Udrih za svoj Panellinios protiv Panathinaikosa ubacivši 20 poena (šut za dva 7/8, za tri 2/3). Uzdrman porazom u derbiju, prvak se dosta mučio i zaostajao u prvom poluvremenu, ali je u drugom poluvremenu podigao svoju izvedbu i napravio seriju 15:2 za 57:72. Uzvratio je domaćin s 12:2, približio se na 69:74 minutu prije kraja, ali Paova pobjeda, 80:73, nije došla u pitanje.

Batiste je za prvaka postigao 14 poena, Kaimakoglu 13, Diamantidis 10, a Sato, Tepić i Fotsis po devet.

Grčka A-1 liga, 13. kolo:
Ikaros - Aris 64:62
Maroussi - Peristeri 81:79
Olympiakos - Iraklis 87:58
Panellinios - Panathinaikos 73:80
PAOK - Kavala 92:55
Ilisiakos - Kolossos (nedjelja)
Panionios - AEK (nedjelja)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!