Košarka

Efesu i Feneru nove pobjede

Tea Lokas • nedjelja, 16.01.2011.
Efesu i Feneru nove pobjede

Favoriti turske BEKO lige bili su uspješni u 15. kolu, i to u uglavnom kao gostujuće momčadi. Efes Pilsen slavio je kod sedmoplasiranog Olina, Banvit kod Oyaka, Galatasaray kod Antalye, dok je Fenerbahče uvjerljiv bio u domaćoj atmosferi protiv Turk Telekoma...

Fenerbahče je u susretu 15. kola koji je jedini bio na rasporedu u petak, uvjerljivo porazio Turk Telekom i nakratko usamljeno predvodio tursku povorku s 13 pobjeda i dva poraza od početka sezone. Neven Spahija ponovno je dobro dirigirao ekipom koja je uz uigrani dvojac Savaš-Lavrinović došla do još jedne prvenstvene pobjede.

Od naših igrača Roko Ukić upisao je 10 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Tomas imao nešto lošiji učinak ipak se upisavši u strijelce sa četiri poena, jednom asistencijom i jednim skokom. Briljirali su Savaš s 26 koševa, Onan sa 16 te Lavrinović s double-double učinkom (10 poena, 12 skokova).

Velimir Perasović imao je ponešto problema s "bijegom" pred Olinom, koji na domaćem terenu nije mogao nikako potpuno pokleknuti pred Pivarima. Tek pred posljednju četvrtinu momčad predvođena Ersinom Daglijem odvojila se i ostvarila prednost od +7 (72:79). Dagli je upisao 15 poena za 20 minuta na terenu, a naš Nikola Vujčić je za isto toliko vremena na parketu ubacio šest poena i imao tri skoka i dvije asistencije.

Banvit, koji puše za vratom Feneru, nije imao težak posao s posljednje plasiranom momčadi prvenstva - Oyakom. Bilo je +17 u korist još jednih gostiju-pobjednika, a za rezultat 82:65 najzaslužniji su Williams (14) i Akpinar (13).

Lukša Andrić imao je četiri poena u šest minuta na terenu za Galatasaray, koji je u susretu s Antalyom bio bolji 89:70. S druge strane, Tomislav Ružić izgubio je susret s Erdemirom za samo pola poena (81:80), no u 33 minute uspio je ubaciti 10 poena za svoju ekipu Tofaša.

Turska BEKO liga, 15. kolo:
Trabzonspor - Pinar 80:77
Erdemirspor - Tofaš 81:80
Bornova - Aliaga 64:70
Antalya - Galatasaray 70:89
Olin - Efes Pilsen 72:79
Oyak - Banvitspor 65:82
Fenerbahče - Turk Telekom 83:68.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!