Košarka

Real se izvukao, Banić najbolji Hrvat

Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.01.2011.
Real se izvukao, Banić najbolji Hrvat

U 17. kolu španjolskog košarkaškog prvenstva do pobjeda su stigli i Barcelona i Real Madrid, a najučinkovitiji hrvatski igrač bio je Marko Banić u pobjedi svog Bilbaa...

Vodeća Barcelona (14-3) slavila je kod Lagun Ara kako bi zadržala svoje čelno mjesto u poretku. Iako konačnih 78:75 sugerira tijesnu završnicu, Juan Carlos Navarro u posljednjoj se četvrtini pobrinuo da ne bude većih problema za Katalonce, a zaustavio se na brojci od 22 koša, uz četiri skoka i šest asistencija. Rezultat je na samom kraju ublažio domaći Amerikanac Baron.

Raspoložen je opet bio Alan Anderson s 15 koševa i šest uhvaćenih lopti, dok je Andy Panko predvodio Lagun Aro s 19 ubačaja.

Ante Tomić zbog želučanih problema nije igrao u pobjedi Real Madrida nad Fuenlabradom, za koju je Davor Kus ubacio sedam koševa. Bodove je Kraljevskom klubu košem za 76:75 sekundu i pol prije kraja osigurao Sergio Llull, strijelac ukupno 15 koševa, a Nikola Mirotić postigao je 19.

Estudiantes je odličnom trećom četvrtinom uspio "osvojiti" Valenciju (74:66), a uspješna je bila i Menorca na gostovanju kod Manrese. Joventut je uz 25 koševa Carla Englisha nadjačao Zaragozu s četiri poena prednosti, dok je Gran Canaria sjajnom momčadskom izvedbom ostavila domaćine u Malagi na samo 50 koševa.

Za malo manje od 22 minute na parketu Marko Banić ugradio je 14 koševa, jedan skok i dva dodavanja u pobjedu Bilbaa nad Cajasolom (91:77), a više je među njegovim suigračima zabio tek Alex Mumbru (17). S druge strane isti je učinak imao Paul Davis. Manje je sreće imao Stanko Barać, koji je u 15 minuta zabio samo tri koša, a Valladolid je protiv čvrstom obranom u drugom dijelu slomio otpor njegove Caje Laboral.

Solidan učinak od osam koševa, tri skoka i tri asistencije ubilježio je Mario Stojić u vrlo uvjerljivoj pobjedi Alicantea u derbiju začelja.

ACB, 17. kolo:
Valencia - Estudiantes 66:74
Manresa - Menorca 53:63
Bilbao Basket - Cajasol 91:77
Real Madrid - Fuenlabrada 76:75
Valladolid - Caja Laboral 78:64
Joventut - Zaragoza 84:80
Lagun Aro - Barcelona 75:78
Alicante - Granada 86:49
Unicaja - Gran Canaria 50:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!