Rukomet

Badel u polufinalu Kupa!

Boris Bilas • srijeda, 12.04.2000.

Metković Jambo – Badel 1862 Zagreb 23:27 (11:13)

Metković: Obrvan 9(6), Dominiković 5, Metličić 3, Goluža 2, Bjeliš 2, Kaleb 1, Szigmund 1
Zagreb: Saračević 9(6), Šprem 4, Džomba 4, Bilić 3 Maglajlija 2, Kulinčenko 2, Jelčić 2 i Tomljanović 1

Obrane: D. Jerković 8 (Metković), Lavrov 9, Kelentrić 5 (Zagreb)
Sedmerci: Metković 6(6), Zagreb 6(6)
Isključenja: Metković 4 minute, Zagreb 16 minuta
Izgubljene lopte: Metković 9, Zagreb 8
Crveni kartoni: Jović (12)- prigovor, Jelčić (54)- 3 isključenja, Maglajlija (57)- 3 isključenja

Rukometaši Badel 1862 Zagreba ušli su u polufinale rukometnog kupa Hrvatske pobijedivši u Metkoviću momčad Metković Jamba 27-23 (13-11). Badelaši su nakon poraza u prvoj utakmici prije tjedan dana u Zagrebu (21-24) uspjeli podići razinu svoje igre te su pokazali da su još uvijek najbolja hrvatska momčad. Metkovci mogu žaliti jer su bili vrlo blizu prolazu u polufinale, ali su ušli u utakmicu uvjereni u svoju pobjedu što im se i osvetilo.

Utakmica je bila vrlo nervozna i neizvjesna do samoga kraja. Koliko su igrači bili nervozni pokazuje i činjenica da su igrači Badela dobili čak tri crvena kartona. Prvo poluvrijeme je velikom većinom bilo izjednačeno i niti jedna momčad se nije odvojila na više od tri gola prednosti. Metkovci su vodili u prvoj polovici poluvremena, najveće vodstvo bilo je 6-3, dok su Badelaši kontrolirali drugi dio poluvremena kada su nadoknadili tri pogotka zaostatka te su u 19. minuti izjednačili na 7-7. Do kraja prvog poluvremena Zagreb je uspio povesti te su na odmor otišli s prednošću od dva gola (13-11). Treba napomenuti da je u ekipi Metkovića odlično odigrao Dominiković koji je postigao 5 golova uz 100% šut.

U drugom poluvremenu vidjeli smo vrlo tvrdu i još nervozniju igru koja se prenijela i na tribine gdje su se navijači pokušali fizički obračunati sa direktorom Zagreba Zoranom Gobcom. Na parketu se u prvoj polovici drugog djela vodila rovovska bitka te je tako u 43. minuti prednost Badela bila samo +1 (18-17), no tada Zovko na gol vraća Lavrova koji zaključava svoja vrata, a u napadu se bude Džomba i Saračević. Nakon tih 18-17 Zagreb odlazi 21-17, a ubrzo i na nedostižnih 25-19. Do kraja utakmice Lavrov je obranio par nevjerojatnih lopti s kojima je osigurao ulazak Badela u polufinale.

Zagreb je tako u tjedan dana pokazao svoja dva lica, ono lošije u Zagrebu i ono dobro danas u Metkoviću. Nema sumnje da je ova pobjeda velika moralna inekcija za Badelaše prije nastavka Lige za prvaka gdje brane četiri boda prednosti pred Jambom i pred novim susretom ovih ekipa koji se ponovno susreću ove nedjelje u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!