Košarka

Petrović: "Sve se svodi na čistu energiju"

Edvard Burić • četvrtak, 20.01.2011.
Petrović: "Sve se svodi na čistu energiju"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita je gostovala u Vršcu i nije se baš proslavila. Domaći Hemofarm bio je bolji (86:73) u prvoj utakmici druge faze Eurokupa, a hrvatskom predstavniku u jednom je trenutku prijetila prava katastrofa.

Zagrepčani su otišli u Vršac na dvije uzastopne utakmice protiv Hemofarma. Prva u Eurokupu nije završila onako kako su se nadali u Podsusedu, ali vremena za plakanje nema. Na redu je utakmica 18. kola NLB lige već u petak.

Nastavak Eurokupa nije najbolje počeo za Cedevitu. Hrvatski predstavnik poražen je 86:73, a moglo je biti i puno gore. U jednom je trenutku na semaforu pisalo 66:35 za domaće. Momčad iz Sutinskih vrela utakmicu je odigrala bez već duže vremena ozlijeđenog Marina Baždarića, ali i Vedrana Vukušića koji je imao povišenu temperaturu.

Ipak, opravdanja za lošu igru nema. Pogotovo za prvo poluvrijeme koje je naš predstavnik izgubio 50:29. Toga je svjestan i trener Cedevite Aleksandar Petrović.

"Nema se što tu previše pričati i lamentirati. Bilo bi apsolutna glupost uhvatiti se u dublju analizu iz jednostavnog razloga - podatka da je Hemofarm u prvom poluvremenu imao 30 skokova, a Cedevita devet. To govori apsolutno sve", smatra Petrović.

Na kraju utakmice omjer skokova je bio 47-24 u korist domaćeg sastava. Hemofarm je ostvario čak 15 napadačkih skokova, a Cedevita samo 18 obrambenih. Znači, skoro svaki drugi promašeni šut Hemofarma opet je završio u njihovim rukama.

"Na ovakvim se utakmicama najbolje vidi koliko znači njegovo trogodišnje iskustvo u Euroligi i nadam se da ćemo ga uspjeti vratiti u dobro stanje do petka," kaže Aco o važnosti nedovoljno oporavljenog Vukušića, a prenose službene klupske stranice.

"Nismo se šparali jer smo htjeli da igrači sami vide na koji način da odigramo u petak, a to se na kraju svodi na čistu energiju i čistu želju za branjenjem svog teritorija," odbija Aco pomisao čuvanja momčadi za petak i utakmicu NLB lige.

Ono što navijače Cedevite može veseliti su sve bolje igre Braceyja Wrighta. Hemofarmu je postigao 25 poena, a pratili su ga Trent Plaisted s 11, te Tomislav Petrović i Dontaye Draper s po deset postignutih koševa.

Nadamo se da će Draper vratiti energiju koju mu je "otela" viroza, da će Corsley Edwards odigrati puno bolje (šut iz igre 0/7) i da će Vedran Vukušić biti na raspolaganju pomoćnom treneru Ivanu Rudežu koji će uz Ivana Meheša voditi utakmicu u petak. Aleksandar Petrović odrađuje jednu utakmicu kazne koju je dobio nakon isključenja u ogledu s Partizanom.

Na Cedevitu je sada da ispravi pogreške iz ove utakmice i da pokuša iznenaditi Hemofarm. Eventualnom pobjedom u 18. kolu NLB lige Zagrepčani bi napravili veliki korak prema vrhu, ali i zaboravili lošu igru iz Eurokupa.

Krenula je druga faza drugog po snazi europskog klupskog košarkaškog natjecanja. To ujedno znači da će Cedevita igrati dvije utakmice tjedno, baš kao i Zadar (Eurochallenge kup). Cibona i Zagreb svojih su se europskih obveza "riješili" i sada su samo fokusirani na NLB ligu.

Borba hrvatskih predstavnika za što bolju poziciju i eventualno igranje u Euroligi iduće sezone nastavlja se. A Cedevitu će se sigurno nešto pitati, bez obzira ne probleme s bolesti i ozljedama koje ih konstantno prate.

Eurokup - skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Uniks Kazan67:64Gran Canaria
Vršac86:73Cedevita
1Uniks Kazan 42+33
2Cedevita 42-18
3Gran Canaria 24-2
4Vršac 24-13

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup - skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Uniks Kazan67:64Gran Canaria
Vršac86:73Cedevita
1Uniks Kazan 42+33
2Cedevita 42-18
3Gran Canaria 24-2
4Vršac 24-13

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zvrx21.01.2011. u 13:27
    Može objašnjenje? Zašto je Cedevita kriva što Cibona ne želi platiti igrače koji su svoj novac uredno zaradili? Ili misliš da je sasvim u redu nekome ne platiti za robu ili uslugu? I još bi te molio da komentiraš činjenicu da je Cedevita (uz Atlanticov Multipower) najveći Cibonin sponzor. Unaprijed... [više na forumu]
    Zvrx
  • Obrisan korisnik21.01.2011. u 13:01
    hehehe, baš mi je drago! niste uspjeli u svom podmuklom planu, da cibona ne zaigra ili da izgubi protiv zaboka. a vi gubite od hemofarma, koji je bez mačvana 30% slabija momčad! neka, neka.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 16:36
    Nikad trenera od njega i nikad momcadi od Cedevita.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 14:27
    Hemofarm ih razbio kao da su protiv Miamija igrali....Aco a malo samokritike.....i Hemofarm mijenja momčad svake sezone, emitivna je to momčad....i bez Mačvana koji im je bio ko Draper Cedeviti po važnosti
    Obrisan korisnik