Košarka

Još jedna rapsodija Spahijinih

Tea Lokas • ponedjeljak, 24.01.2011.
Još jedna rapsodija Spahijinih
Foto: Kristijan Komarica

Spahijin Fenerbahče nastavlja nizati odlične rezultate pored Eurolige, i u turskoj BEKO ligi. 16. kolo obilježili su pobjedom u derbiju, a Perasov Efes Pilsen "razmontirao" je ekipu Antalye na gostujućem parketu. Jedino iznenađenje priredio je Erdemir Andrićevom Galatasarayu.

Spahija, čini se, nema premca u turskoj nacionalnoj ligi. Kada nakon spektakularne izvedbe u Pireju drugoplasiranu momčad turske lige poraze s 13 poena razlike, nema se što dodati osim da je Fenerbahče ovosezonski favorit za više trofeja pobjednika.

U prvom poluvremenu utakmice protiv Banvita domaćini su već stekli prednost od 13 poena koja će se kasnije pokazati konačnom. Bilo je 50:37 kada su košarkaši, uključujući našeg Tomasa i Ukića, otišli na zaslužene minute odmora.

Sljedeće dvije četvrtine prošle su relativno mirno za "hrvatsko-istanbulsku zadrugu", a rezultat je održavan sve do posljednjeg sučeva zvižduka (83:70). Tomas je za 17 minuta igre postigao šest poena i upisao tri skoka i četiri asistencije, dok je Ukić imao sedam poena i pet asistencija za 23 minute na parketu.

Još uvjerljivija bila je Perasovićeva momčad Efes Pilsena koja je protiv Antalye u gostima zaradila visoku pobjedu od 92:60. Cjelokupan susret u potpunosti je pripao Pivarima, a igru su predvodili Sinan Guler i Igor Rakočević s 19 odnosno 18 poena. Nikola Vujčić upisao je 13 poena, pet skokova i pet asistencija za 23 minute igre. Unutar postave gubitnika najraspoloženiji je bio James Patrick Christopher s 23 poena.

Galatasaray je u tijesnoj završnici, nakon utakmice koja se za cijelog svog trajanja prelamala na jednu pa na drugu stranu, izgubio od momčadi Erdemira. Demirel je u posljednjoj sekundi utakmice, pri rezultatu 74:74, s linije slobodnih bacanja pogodio jedno od dva, što je bilo dovoljno da Erdemir upiše pobjedu od 75:74 i zada Galatasarayu četvrti poraz u sezoni.

Lukša Andrić odigrao je samo devet minuta i zabio tri koša, uz jedan skok. S 20 poena, strijelac utakmice bio je igrač pobjedničke momčadi, Altan Erol.

Bešiktaš je izborio pobjedu nad Turk Telekomom i bez Iversona, a konačan rezultat tog dvoboja bio je 82:75.

Što se pripadnika hrvatske kolonije u Turskoj tiče, ostatak nije bio toliko uspješan. Tofaš i Mersin izgubili su u gostima kod Pinara i Olina, a naši se košarkaši nisu proslavili u ponuđenoj minutaži. Ružić je za Tofaš odigrao 26 minuta i ubacio dva poena, dok je Štimač igrao 14 minuta za Mersin i ostao bez pozitivnog učinka.

Turska BEKO liga, 16. kolo:
Fenerbahče - Banvitspor 83:70
Trabzonspor - Bornova 95:83
Bešiktaš - Turk Telekom 82:75
Antalya - Efes Pilsen 60:92
Oyak - Mersin 72:58
Erdemirspor - Galatasaray 75:74
Pinar - Tofaš 76:69.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 16:23
    godinama nisam cijenio spahiju zbog onog poraza od spanjolaca i njegovog mlakog i letargicnog gledanja ocigledne sudacke kradje nasih kosarkasa(oprostit ce te mi sto vise volim ovako malo primitivniji stil i vrsenje stalne agresije na sudca,nesto sto radi npr. dule vujosevic)...no neizbjezna je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 09:19
    ma spahija je naš jedini extra klasni trener i točka! gdje god je trenirao osvajao je naslove nacionalnih prvaka! u Slo s krkom, u Hr s cibonom, u litvi s Rytasom, u Špa s tau ceramicom, u izraelu s maccabiem, a i u turskoj će s fenerom!
    Obrisan korisnik