Ostali sportovi

Packersi i Steelersi u Super Bowlu

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 24.01.2011.
Packersi i Steelersi u Super Bowlu
Foto: EPA

Green Bay Packersi i Pittsburgh Steelersi osvajači su svojih Konferencija i 6. veljače će u Dallasu igrati za naslov u Super Bowlu XLV. Packersi su bili bolji u gostima kod Chicaga, a Pittsburgh Steelersi su obranili domaći teren protiv NY Jetsa...

Green Bay Packersi su kao najlošije postavljena momčad u NFC doigravanjima uspjeli izboriti nastup u Super Bowlu. Nakon pobjede nad Philadelphijom i Atlantom, Packersi su u gostima porazili i druge nositelje Chicago Bearse 21:14 i postali prvi šesti nositelji u povijesti NFC-a koji su stigli do Super Bowla.

"Sada imamo priliku doseći najveći cilj, a to je osvajanje Super Bowla u Dallasu. Trebamo vratiti Lombardijev trofej natrag kući."

Mike McCarthy, trener Packersa

Domaćini Chicago Bearsi u drugom su poluvremenu igrali bez startnog dodavača Jaya Cutlera koji je ozlijedio koljeno. Nakratko ga je zamijenio veteran Todd Collins koji je bio neefikasan pa su Bearsi u igru uveli neiskusnog Caleba Haniea koji ih je uspio nakratko razbuditi. Packersi su u zadnju četvrtinu ušli s prednošću 14:0, ali je probijač Bearsa Chester Taylor smanjio na 14:7 i vratio nadu domaćinima. Packersi su se ponovno odvojili i poveli 21:7 nakon što je dodavanje Haniea presjekao obrambeni linijaš B.J. Raji i zabio TD.

Bearsi su se ipak brzo vratili u igru TD dodavanjem Haniea za Earla Bennetta od 35 yardi i smanjili vodstvo na 21:14. Imali su i napad za izjednačenje, ali je dodavanje Haniea na četvrtom pokušaju presjekao branič Packersa Sam Shields (drugo presječeno dodavanje večeri) i osigurao pobjedu svojoj momčadi.

Obrana Bearsa napravila je vrlo dobar posao protiv napada Packersa i njihovog dodavača Aarona Rodgersa koji je osvojio 244 yarda uz jedno probijanje za TD i dva presječena dodavanja. Hvatač Greg Jennings uhvatio je osam lopti (130 yds), a probijač James Starks osvojio je 74 yarda. U napadu poraženih Bearsa istaknuo se tek probijač Matt Forte sa 70 osvojenih yardi i deset uhvaćenih dodavanja.

Steelersi još jednom u Super Bowlu

Najtrofejnija momčad NFL-a, Pittsburgh Steelersi, kod kuće su pobijedili NY Jetse i osvojili AFC konferenciju. Steelersi su u potpunosti dominirali prvim dijelom nakon kojeg su vodili 24:3. QB Ben Roethlisberger završio je s 133 osvojena yarda uz dva presječena dodavanja i jedno probijanje za TD i vodstvo Steelersa 17:0 u drugoj četvrtini. Na 24:0 povisio je branič William Gay koji je pokupio fumble Jetsa i loptu odnio 19 yardi za TD.

"Svaki puta kada dođeš do Super Bowla to je odličan osjećaj. Nije bitno što se sve događa i kroz što sve prolaziš. Mnogo smo problema ostavili iza nas i pronašli svoj put."

Ben Roethlisberger

Jetsi su u drugom poluvremenu zaustavili napad Pittsburgha i približili se na 24:19 s tri minute do kraja TD dodavanjem Marka Sancheza za Jerricha Cotcheryja, ali dalje od toga nije išlo. Sanchez je imao i TD dodavanje za Santonia Holmesa od 45 yardi u trećoj četvrtini za smanjenje vodstva na 24:10. Sanchez je završio s 233 osvojena yarda.

Odličnu utakmicu za Steelerse odigrao je probijač Rashard Mendenhall koji je bio nezaustavljiv u prvom poluvremenu i ukupno osvojio 121 yard uz jedno probijanje za TD. Steelersi će protiv Packersa igrati u Dallasu 6. veljače u sklopu 45. Super Bowla.

NFL doigravanja, finala konferencija

NFC Konferencija

Chicago Bears (2) - Green Bay Packers (6) 14:21

AFC Konferencija

Pittsburgh Steelers (2) - NY Jets (6) 24:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dajmituprijavuvecjednom24.01.2011. u 13:57
    samo cekan da ovakvim likovima zabrane priključak za internet. smiješan si.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik24.01.2011. u 12:15
    Samo mala opaska, packersi su ukupno najtrofejnija momčad ako se gleda cjelokupna povijest lige američkog nogometa dok su steelersi skupili najviše titula otkad se 1967 počeo igrati superbowl. Ali definitivno 2 najjače franšize u povijesti @tyreeke evans, ne zaslužuješ da te se spomene ali ono jak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Krokodil24.01.2011. u 12:11
    i Packersi su "najtrofejniji" ako se racuna NFL od pocetka ie 1920... a ne samo "superbowl" era...
    Krokodil
  • Krokodil24.01.2011. u 12:05
    Ajmo Packersi, socijalizam dobiva :)
    Krokodil
  • russell24.01.2011. u 11:19
    šta fali GB-u? sasvim zasluženo su u finalu, kao i PIT, mogo bi bit to odličan SB
    russell