Košarka

Vukušić: "Imamo se pravo nadati"

Edvard Burić • utorak, 25.01.2011.
Vukušić: "Imamo se pravo nadati"
Foto: Kristijan Komarica

Pred Cedevitom je drugo kolo druge faze Eurokupa. U Draženov dom dolazi Uniks iz Kazana, a hrvatski predstavnik će prema najavama u utakmicu ući oslabljen neigranjem gripoznog Corsleyja Edwardsa.

Cedevita se nakon pobjede nad Hemofarmom u Vršcu okreće europskim iskušenjima. Top 16 Eurokupa, točnije njegovo drugo kolo, donosi prvi domaći ogled, ali i priliku za prvu pobjedu u nastavku natjecanja.

Na klupu Zagrepčana vraća se Aleksandar Petrović nakon jedne utakmice suspenzije odrađene u prošlom kolu NLB lige. Trener Cedevite u ruskom predstavniku vidi jednu vrlo kvalitetnu momčad: "Mislim da igramo protiv ekipe koja je ispavši iz euroligaških kvalifikacija postala jedna od glavnih pretendenata na vrh Eurokupa," kaže Aco i dodaje: "Autoritativno su prošli grupu dobivajući sve protivnike između 17 i 30 razlike, izuzev poraza u Le Mansu."

Cedevita će veliki hendikep imati u izostanku prvog centra. Corsley Edwards je "zaradio" gripu, što trenera Petrovića ni malo ne veseli: "Žao mi je, upravo njemu bi igra s njihovim centrima najviše odgovarala. Oni ne bi udvajali, što bi on zasigurno mogao dobro iskoristiti. Međutim, Trent Plaisted će morati povući i posebno Franko Kaštropil koji će dobiti više prostora."

"Oni s dva visoka igrača puno "zoniraju" i sada će na Draperu i Wrightu biti da dobro iskoriste te prilike uzimajući dosta tih šuteva. To nisu šutevi na koje smo mi navikli, ali morat ćemo se adaptirati i priviknuti," otkriva zamisli Aleksandar Petrović.

"Sigurno da smo nakon Hemofarma i Partizana u pozitivnom ritmu koji bismo željeli nastaviti i u Europi. Svoj cilj smo prolaskom u Top 16 već u Eurokupu ispunili, ali imamo se pravo nadati," kaže Vedran Vukušić za službene klupske stranice.

Cedevita se dvjema pobjedama u NLB ligi vratila na pobjednički put, a sada će pokušati pobjednički niz produžiti i na Europu. Nakon Cedevitinog poraza u Vršcu iz prvog kola nastavka, Zagrepčanima dolazi Uniks s domaćom pobjedom iz prvog kola (67-64, Gran Canaria).

Ipak, da ne dođu prepuni samopouzdanja pobrinuo se stari Cedevitin poznanik - Dinamo iz Moskve. Protivnik kojeg se momčad Ace Petrovića sjeća iz pretkola Eurokupa svladao je Uniks na svom parketu 70:68 i tako ga maknuo s čelne pozicije ruskog prvenstva koju sada drži moskovski CSKA.

Cedevitu ne zanima rusko prvenstvo, a Dontaye Draper nikako ne želi prekrižiti europske ambicije. "Trebamo biti spremni i napraviti najbolje što možemo, pokušati se vratiti nakon prvog kola i poraza," kaže odlični Amerikanac i nastavlja: "Osjećam se dobro, želim ući u utakmicu koncentrirano kako u obrani tako i u napadu. Pokušat ću povući momčad i nadam se da ćemo kada se zahuktamo stići do pobjede."

Utakmica u Draženovom domu počinje u 20:30. Jedini još uvijek aktivni zagrebački klub u europskim košarkaškim natjecanjima nada se podršci navijača, a ljubiteljima košarke trebalo bi biti zanimljivo vidjeti europske utakmice u sezoni kada našoj košarci baš i ne cvjetaju ruže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2011. u 13:00
    Definitivno nije jedino!
    Obrisan korisnik
  • matbaric25.01.2011. u 11:11
    Cedevita je ove sezone jedino svjetlo u HR kosarci
    matbaric