Košarka

Zadar osvetio Mrave

Lovro Štrbinić • utorak, 25.01.2011.
Zadar osvetio Mrave
Foto: Kristijan Komarica

U drugom kolu drugog kruga Eurochallenge kupa Zadrani su u Višnjiku porazili češki Prostejov rezultatom 96:90. Isti taj klub je u ranijem dijelu ovog kupa u dva navrata porazio momčad Zagreba, a ovaj put nisu imali rješenja za razigranog Marka Cara.

Nakon što su u subotu pružili katastrofalnu igru i doživjeli razočaravajući poraz u vrlo bitnoj utakmici s Crvenom Zvezdom Zadrani su na programu imali susret Eurochallenge kupa s češkim Prostejovom. Upravo je to natjecanje u posljednje vrijeme označeno kao vrlo sporno, odnosno tako je okarakteriziran Zadrov nastup u njemu. Bilo kako bilo, izabranici Tihomira Bujana danas su napravili prvi korak za eventualni još duži boravak na europskim parketima i barem malo razveselili okupljenih tisuću gledatelja.

Košarkaši Zadra mogli su i ranije riješiti pitanje pobjednika u ovom dvoboju, pa čak i s većom rezultatskom razlikom ispratiti goste. Ipak, konačnih 96:90 na kraju možemo označiti uspješno odrađenim poslom. Vidjelo se već u početku da će ova utakmica ići u dobrom smjeru za domaćine jer su Zadrani u prvih 20 minuta ubacili preko 50 poena. Zahvaljujući dobrom otvaranju Browna i još nekolicine iz visoke linije Zadra domaćini dolazi do prednosti 23:12 već u prvom periodu. Konstantnom igrom do kraja poluvremena drže razliku iznad deset poena, a najveću prednost bilježe u posljednjoj minuti prvog dijela kad odlaze na +15. Ipak, na odmor se odlazi rezultatom 55:42.

U nastavku nije bilo tako dobre povezanosti među igračima Zadra, ali uz raspoloženog Cara i dobru rolu Dundovića prednost je bila dovoljna da se uđe u relativno mirnu završnicu. Kada su igrači Prostejova predvođeni fantastičnim Lawrenceom (37 poena, pet skokova, četiri asistencije) i zaprijetili bilo je već kasno i Zadrani nisu dopustili još jednu egal završnicu kakve su ove sezone često gubili.

Bila je to četvrta domaća europska pobjeda u isto toliko ovosezonskih nastupa u Višnjiku, a najzaslužniji je za taj doseg bio Car s 25 poena te Brown i Žuža koji su dodali po 14. U sljedećoj utakmici Zadar je ponovno domaćin, a u dvoranu Krešimira Ćosića prvog dana idućeg mjeseca dolazi Oostende.

Eurochallenge - skupina L

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zadar96:90Prostejov
Telenet Oostende80:71Lokomotiv Kuban
1Telenet Oostende 51+46
2Lokomotiv Kuban 42+40
3Prostejov 24-12
4Zadar 15-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge - skupina L

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zadar96:90Prostejov
Telenet Oostende80:71Lokomotiv Kuban
1Telenet Oostende 51+46
2Lokomotiv Kuban 42+40
3Prostejov 24-12
4Zadar 15-74

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!