Nogomet

Video: Nikica Jelavić strijelac u pobjedi

Borna Rupnik • srijeda, 26.01.2011.
Video: Nikica Jelavić strijelac u pobjedi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Trener Glasgow Rangersa Walter Smith odlučio je na utakmici protiv Hiberniana dati priliku hrvatskom reprezentavicu Nikici Jelaviću priliku od prve minute, a naš mu se napadač odužio pogotkom za 2:0...

U skladu s najavama, Nikica Jelavić zaigrao je u Edinburghu dresu Glasgow Rangersa od prve minute, a gosti su pobjedu i nova tri boda u utrci sa Celticom osigurali već u prvom poluvremenu.

U 26. minuti u vodstvo ih je doveo alžirski branič Madjid Bougherra, efektnim pogotkom iz voleja koji je od okvira gola odsjeo u mreži.

Vezane vijesti

Igrala se 35. minuta kada je Hibernianov Richie Towell napravio veliku pogrešku, a Jelavić nije imao većih problema s vratarom Graemeom Smithom, kojega je obišao za udvostručenje vodstva. Tim je golom potvrdio da se vraća u svoju golgetersku formu poslije ozljede zbog koje je nekoliko mjeseci proveo van terena.

Rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao, a Jelavić je teren napustio u 72. minuti dvoboja. Umjesto njega ušao je Kyle Lafferty.

Međutim, i Celtic je marljivo odradio svoj dio posla. Svladao je Hearts rezultatom 4:0, uz dva gola Stokesa te po jedan Foresta i McCourta te tako zadržao svojih pet bodova prednosti, ali Rangersi imaju dvije utakmice manje.

Škotsko prvenstvo, 24. kolo:
Celtic - Hearts 4:0
Hibernian - Rangers 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren27.01.2011. u 08:31
    Hibs throw the Towell in... :D :D :D
    Zdren
  • cameosis27.01.2011. u 05:23
    dylandog -- sportnet donosi opširne vijesti i o ligama i klubovima gdje ne igraju hrvati -- dakle tkoga briga za te vijesti i zašto ih onda donose, zar ne? šteta za edinburške klubove -- da su tukli hearts i hibernian, bilo bi fino.
    cameosis
  • Obrisan korisnik26.01.2011. u 23:57
    Ajme Markoli pa nisu bitni niti Rangersi niti Celticsi, nego Jelavićev povratak golovima nakon ozljede, a uostalom koga briga za Celtic ionak tamo ne igra nitko od naših, u Rangersima imamo Nikicu.
    Obrisan korisnik
  • markoli26.01.2011. u 22:55
    što je najžalosnije towell je celticov igrač.. jučer otišao na posudbu u hibse..
    markoli
  • markoli26.01.2011. u 22:54
    o rangersima cijeli članak.. a o utakmici koja je bila derbi i u kojoj je celtic odigrao možda nabolje cijele sezone samo strijelci..
    markoli