Košarka

Svim Hrvatima pobjede

Tea Lokas • ponedjeljak, 31.01.2011.
Svim Hrvatima pobjede
Foto: Duje Bonačić

Hrvati su solidnim učincima sudjelovali u pobjedama svojih momčadi u 17. kolu turske košarkaške lige, a vodeće ekipe redom su upisivale pobjede protiv niže rangiranih protivnika.

Fenerbahče je pod vodstvom stratega Nevena Spahije upisao još jednu uvjerljivu pobjedu u domaćoj ligi, usidrivši se tako na čelu ljestvice s 15 pobjeda i dva poraza. Protiv Aliage hrvatski trener je dosta igrača odmarao, ali u strijelce su se ipak upisali Ukić (11) i Tomas (3).

Momčad drugog hrvatskog trenera, Velimira Perasovića, imala je problema s odjednom raspoloženim košarkašima Erdemira. Iako su igrali kod kuće, Pivari nisu držali sve konce u rukama u većem dijelu susreta. Tek je pred kraj Perasova momčad posložila linije i ubacila dva vrijedna poena za domaće. Nikola Vujčić sudjelovao je u pobjedi sa četiri poena, tri skoka i jednom asistencijom.

Ostali Hrvati, koji su u manjim klubovima, također su slavili sa svojim momčadima. Mersin je na domaćem terenu iznenadio Antalyu pobijedivši je rezultatom 73:71. Andrej Štimac je za 20 minuta u igri upisao šest poena, a za briljirao je Alex Sacales s 30 poena.

I Ružićev Tofaš bio je na visini zadatka upisavši svoju šestu pobjedu u sezoni, i to protiv Trabzonspora koji je stepenicu iznad na ljestvici BEKO lige. 78:64 ishod je tog dvoboja, a Ružić je zabilježio 11 poena, devet skokova i dvije asistencije. 26 poena imao je u toj utakmici Jason Rowe.

Galatasaray je opravdao ulogu favorita u dvoboju s Pinarom. U 80:67 naš je košarkaš Lukša Andrić ugradio svojih osam poena i sedam skokova.

Turska BEKO liga, 17. kolo:
Aliaga - Fenerbahče 71:94
Bornova - Oyak 84:73
Tofaš - Trabzonspor 78:64
Efes Pilsen - Erdemirspor 78:71
Banvit - Bešiktaš 82:68
Galatasaray - Pinar 80:67
Mersin - Antalya 73:71
Turk Telekom - Olin 77:72.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!