Tenis

Goran i Marin, pa Karlo

Ivor Krapac • ponedjeljak, 31.01.2011.
Goran i Marin, pa Karlo
Foto: Mario Plavčić

Goran Ivanišević i Marin Čilić u zajedničkom nastupu u paru i Ivo Karlović u prvom kolu singla bit će dva šlagera drugog dana PBZ Zagreb Indoorsa. Prije njih, u utorak će u akciji biti i Antonio Veić...

Nakon hrvatskog ponedjeljka, i drugi dan zagrebačkog dvoranskog ATP turnira obilovat će nastupima domaćih aduta. Prvi će na redu biti Antonio Veić, koji će pokušati iskoristiti pozivnicu za glavni ždrijeb, a na prvoj prepreci čeka ga američki kvalifikant Alex Bogomolov Jr., u finalu kvalifikacija jači od Roka Karanušića.

Champions Day

U utorak će u Ledenoj u akciji biti i svi polufinalisti hrvatskog prvenstva u dobnim kategorijama do 12 i 14 godina. Na glavnom terenu zagrebačkog Indoorsa okušat će se nakon što svoj dvoboj dovrše Veić i Bogomolov Jr., ne prije 15 sati.

Antonio se još nije susretao s 27-godišnjim Amerikancem ruskih korijena, rođenim u Moskvi, trenutno 165. na svijetu. Upiše li pobjedu u njihovom prvom dvoboju, otići će korak dalje nego lani, kada je u prvom kolu u hrvatskom ogledu predao Ivi Karloviću kod vodstva od 5:4 zbog ozljede gležnja.

No, Veić na ovom turniru pamti i bolje od prošlogodišnje nesreće. Prije dvije sezone je s pozivnicom stigao među posljednjih osam, što mu je dosad jedino ATP četvrtfinale u karijeri.

Središnji meč dana, neuobičajeno za bilo koji turnir, rezerviran je za parove - no, kada u njima igraju najveći hrvatski tenisač svih vremena i trenutno drugi hrvatski reket, nije iznenađenje da je odabir bio ovakav.

Goran Ivanišević i Marin Čilić bit će u akciji u Ledenoj ne prije 17 sati u prvom kolu parova, a s druge strane mreže bit će Slovaci Filip Polašek i Igor Zelenay. Nadajmo se da je Goranova ozljeda mišića noge dovoljno dobro da izdrži do kraja, a bit će ovo i solidan ispit koliko ljubitelje sporta u Zagrebu ovaj turnir zanima.

Raspored za utorak

Ledena dvorana, 11 sati: Štepanek - Koubek, Bogomolov Jr. - Veić (ne prije 13:30), Polašek/Zelenay - Čilić/Ivanišević (ne prije 17), Brands - Karlović, Dodig/L. Zovko - Moser/Skoch.

Dvorana II, 11 sati: Kavčič - Zverev, Petzschner - Hajek, Clement/Kas - Berrer/Mayer, Pospišil - Kunjicin, Granollers/M. Lopez - Mektić/I. Zovko.

Nakon razočaravajuće slike praznih tribina u ponedjeljak, ne privuku li Goran i Marin ljude u Dom sportova, pitanje je može li išta.

Iza parova, svoj prvi nastup u singlu imat će Ivo Karlović, koji očekuje treći turnir po povratku nakon ozljede i operacije ahilove tetive. U Dohi je bilo dobro, došao je do četvrtfinala, na Australian Openu ga je u pet setova prvog kola u hrvatskom dvoboju zaustavio Ivan Dodig, a prvi izazov u glavnom hrvatskom gradu bit će Nijemac Daniel Brands (79.).

Karlo je lani u Zagrebu bio u četvrtfinalu, a napravi li prvi korak prema reprizi tog rezultata, u osmini finala ići će na Ivana Ljubičića.

Za kraj dana, u Ledenoj će igrati i Ivan Dodig i Lovro Zovko, koje u prvom kolu parova čekaju Nijemac Frank Moser i Čeh David Skoch.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2011. u 23:59
    Goran opet na terenu, jedva čekam
    Obrisan korisnik