Rukomet

Vidovčani u Kupu bez borbe!

Ivana Strahija • utorak, 01.02.2011.
Vidovčani u Kupu bez borbe!

Riješen je previd koji se dogodio prilikom izvlačenja parova osmine finala Hrvatskog rukometnog kupa, a RK Vidovec BIOS će u četvrtfinale proći bez borbe, jer za njega nema protivnika.

Hrvatski rukometni savez ispravio je pogrešku koja se omaknula prilikom jučerašnjeg izvlačenja parova Kupa. Vidovec BIOS će u četvrtfinale Kupa, što je za taj klub povijesni uspjeh, ući bez borbe, jer je Karlovac, kako smo pisali,već ranije ispao od RK Dugo Selo.

Iz Saveza poručuju:

Vezane vijesti

Nakon jučerašnjeg izvlačenja parova osmine finala Kupa, Ured za natjecanje uočio je grešku među prijavljenim klubovima. Naime, pravo na natjecanje u osmini završnice Kupa stječu: prvih 6 klubova temeljem plasmana u Premijer odnosno 1. HRL za žene u protekloj sezoni te po dva kluba pobjednika regionalnih Kup natjecanja iz 5 regija (Središte, Sjever, Jug, Zapad, Istok).

Upravo tu se i dogodila greška odnosno previd. Budući da tek od osmine završnice nadležnost nad hrvatskim Kupom preuzima Ured za natjecanje (do tad natjecanje nadgledaju županijski savezi), u ždrijebu se našao i RK Karlovac kao sedmoplasirana momčad na kraju sezone 2009./2010. umjesto RK Međimurje koje je pravo nastupa izgubilo zbog kazne zbog nepojavljivanja na završnici Kupa protekle sezone.

No, RK Karlovac je već u prednatjecanju poražen od RK Dugo Selo, tako je izgubio pravo nastupa u daljem natjecanju te se nije ni mogao pojaviti u ždrijebu.

Zbog toga, RK Vidovec – BIOS će ostvariti plasman u četvrtfinale Kupa bez borbe.

Saznajemo da su Vidovčani takvom odlukom presretni, a protivnika u četvrtfinalu dočekat će uz veliki motiv i glasne navijače, koji ih vjerno prate od početka ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!