Tenis

Čilić kreće po treći u nizu

Ivor Krapac • srijeda, 02.02.2011.
Čilić kreće po treći u nizu
Foto: Kristijan Komarica

Srijedu na PBZ Zagreb Indoorsu obilježit će prvi meč Marina Čilića na putu prema željenom trećem uzastopnom naslovu u Domu sportova. Drugi hrvatski reket će pokušati napraviti prvi korak u ogledu s Rusom Igorom Kunjicinom...

U paru s Goranom Ivaniševićem nije išlo dalje od prvog kola, no ono glavno za Marina Čilića u Ledenoj dvorani Doma sportova počinje u srijedu. Marin je u Zagreb došao po treću titulu u nizu u singlu, a nakon što je bio slobodan na startu, status prvog nositelja prvi put će testirati protiv Igora Kunjicina.

Raspored za srijedu

Ledena dvorana, 11:30 sati: Štepanek - F. Mayer, Lacko - Garcia-Lopez (ne prije 14), Čilić - Kunjicin (ne prije 17), Kavčič - Berrer, Karlović/Vemić - D. Norman/Tecau.

Dvorana II, 11:30 sati: Marčenko - Lajović, Clement - Kukuškin, Kohlmann/Petzschner - Dlouhy/Štepanek (ne prije 15), Dodig/L. Zovko - Aspelin/Knowle, Granollers/M. Lopez - Erlich/A. Ram.

29-godišnji Rus, 95. tenisač svijeta, izborio je ogled s Čilićem sa startnih 6:3 i 6:2 protiv Čeha Jaroslava Pospišila, a s hrvatskim brojem dva srest će se drugi put u karijeri. Marin je lani na putu do naslova u Chennaiju slavio sa 6:2 i 6:4 u prvom kolu.

"Kunjicin je solidan igrač, vrti se dugi niz godina oko 70. pozicije, ali nema neko oružje kojim me može iznenaditi. Ne igra previše agresivno i imat ću prilike biti agresivniji i više poentirati", najavio je prvopostavljeni hrvatski adut meč koji je na rasporedu ne prije 17 sati.

Ladies Day

Kao i svake godine, i na šestom izdanju zagrebačkog Indoorsa srijeda je rezervirana za besplatan ulaz u dvoranu za sve dame. Ovog puta bit će to dan prvog meča Marina Čilića u singlu, nadajmo se da će tribine biti ispunjene barem kao u Marinovom nastupu u paru s Goranom Ivaniševićem...

Ivan Ljubičić i Ivan Dodig će svoje mečeve osmine finala odigrati dan kasnije, u četvrtak, Ljubo protiv Nijemca Daniela Brandsa, pobjednika nad Ivom Karlovićem, a Dodig protiv boljeg iz dvoboja Ukrajinca Ilje Marčenka i srpskog kvalifikanta Dušana Lajovića, koji se sastaju u srijedu.

Uz Čilićev nastup u singlu, trećeg dana glavnog turnira će hrvatski igrači biti u akciji i u parovima. Ivo Karlović i Srbin Dušan Vemić igrat će prvo kolo protiv drugih nositelja, Belgijca Dicka Normana i Rumunja Horije Tecaua, a Ivan Dodig i Lovro Zovko u četvrtfinalu idu na trećepostavljenu švedsko-austrijsku kombinaciju Simon Aspelin/Julian Knowle.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2011. u 02:50
    Teško ispast će brzo on nekog polu amatera kao što mu je običaj zadnju godinu dana.
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack02.02.2011. u 01:04
    U kakvoj je formi dajem mu minimalne šanse da osvoji...Kamo sreće da me razuvjeri,ali bojim se da teško
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik02.02.2011. u 00:48
    ja mu zelim svu srecu sad i do kraja sezone, ajmoooo marine
    Obrisan korisnik