Nogomet

Black: "Jelavića neću ja opterećivati"

Borna Rupnik • srijeda, 02.02.2011.
Black: "Jelavića neću ja opterećivati"
Foto: Davor Sajko

Vezni igrač Heartsa Ian Black prošle je jeseni poslao Nikicu Jelavića na nekoliko mjeseci van terena, no ističe da u njegovom startu nije bilo namjere te zato večerašnji ogled s Glasgow Rangersima neće biti specifičan...

U sklopu škotskog prvenstva u srijedu navečer sastaju se Glasgow Rangers i Hearts, a ponovno će se na suprotnim stranama terena naći Ian Black i hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić.

"Jesu li mi prigovarali poslije tog incidenta? Naravno da jesu, a siguran sam da će tako reagirati i publika na Ibroxu. Ali to je dio nogometa i znam se nositi s time. Svašta su mi govorili i na ulici, ali nisam se dao isprovocirati. Ja svoje govorim na terenu".

U listopadu je upravo Black startao na Jelavića i teško ga ozlijedio - za što je dobio žuti karton - no škotski nogometaš tvrdi da se to dogodilo isključivo u žaru borbe: "Ne žalim zbog tog događaja. Nisam ga namjeravao ozlijediti, samo samo pokušao doći do lopte i slučajno ga zahvatio".

"Nije bilo zle namjere. Osim toga, da je slučaj bio obrnut, puno bi se manje govorilo o tome. Priča je napuhana jer je Jelavić igrač Rangersa. I na mene su oštro startali, ali jednostavno treba ustati i nastaviti dalje", smatra Ian Black, prenose škotski mediji.

Pritom ga ne smeta što ga prati ugled grubog igrača: "Prihvaćam to. Uvijek ću igrati požrtvovno, takav sam igrač, a ako me netko želi nazivati 'prljavim' neka samo izvoli".

Na kraju je istaknuo kako vjeruje da ni Jelavića taj događaj neće posebno mučiti: "Siguran sam da je s njim sve u redu. Zreo je, sposoban i neće dopustiti da ga ja opterećujem. Igrat će nogomet, isto kao i ja. Neću mu ništa dodatno govoriti na Ibroxu, siguran sam da čita novine. Drago mi je da se vratio i da uživa na treningu i utakmicama. Navijači ga rado opet gledaju i drago mi je da je tako".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!