Nogomet

Sigećanima remi s Ferencvarosom

Mihaela Bradovski, Damir Žbulj • četvrtak, 03.02.2011.
Sigećanima remi s Ferencvarosom
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

NK Hrvatski dragovoljac jučer je utakmicom protiv mađarskog Ferencvarosa obilježio 17 godina postojanja. Utakmica je završila rezultatom 1:1. Dragovoljci su na račun igre, posebno u prvoj polovici susreta, zaradili pohvale stratega mađarskog sastava..

Slavljeničku atmosferu domaćina pokvarilo je tek vrijeme, no 200-ak gledatelja koji su odlučili doći usprkos temperaturi ispod nule, vidjeli su zanimljivu sportsku predstavu.

Svakoj je momčadi, gledajući ukupan dojam, pripalo po jedno poluvrijeme. Hrvatski dragovoljac bio je opasniji u prvom dijelu igre, dok su Mađari inicijativu preuzeli u nastavku. Već u 5. minuti domaćin je došao u vodstvo. Strijelac je bio hitronogi Velimir Švarić kojeg je odlično uočio i dubinskom loptom uposlio Davor Špehar. Treba napomenuti kako su igrači Davora Mladine nakon ovog odličnog otvaranja imali još nekoliko dobrih prilika, ali mreža gostujućeg vratara Ranilovića više se nije tresla.

Hrvatski dragovoljac – Ferencvaros 1:1 (1:1)

Novi Zagreb, ŠNC Stjepan Spajić, gledatelja 200
Sudac: Hrvoje Knez
Pomoćnici: Ivica Modrić; Mate Matić

Strijelci: 1:0 Švarić (4'), 1:1 Rosa (38')

Hrvatski dragovoljac: Čović, Špehar, Janjetović, Zlatar, Brozović, Grgić, Međumurac, Žugaj, Švarić, Kešinović, Jurin. Još su igrali: Vidaković, Marković, Kukoč, Jazvić, Leko, Vrnoga, Plazonić. Trener: Davor Mladina
Ferencvaros: Ranilović, Jozsi, Stanić, Tutorić, Marek Heinz, Rosa, Maroti, Schembri, Morales, Balog, Csaba Csizmadia. Još su igrali: Mester, Sosa, Birge, Hassan. Trener: Laszlo Prukner.

U jeku napada Hrvatskog dragovoljca do izjednačenja su došli gosti. U 38. minuti grešku obrane iskoristio je kapetan Ferencvarosa Denes Rosa koji je glavom s desetak metara lobao Čovića.

U nastavku utakmice Davor Mladina promijenio je nekoliko svojih igrača što je dovelo i do pada kvalitete igre domaćina. Opasniji su bili igrači iz Budimpešte, ali sve prijetnje otklonio je Igor Vidaković, vratar koji je stigao na posudbu iz Dinama. Dragovoljci su zaprijetili u par navrata, ali udarci Vrnoge, Janjetovića i Plazonića nisu pronašli put do cilja.

U sudačkoj nadoknadi Hrvatski dragovoljac je mogao doći i do pobjede, ali nakon flipera na gol-liniji Ferencvarosa lopta je završila u stativi. Neodlučenim rezultatom mogu biti zadovoljna oba trenera, ali kako je ovo pripremna utakmica završni rezultat nije niti bio u prvom planu, već provjera forme pojedinaca koji su se našli na terenu.

Nakon utakmice trener Ferencvarosa Laszlo Prukner pohvalio je domaći sastav, otkrio planove svoje momčadi u proljetnom dijelu mađarskog prvenstva te se osvrnuo i na vremenske prilike koje su goste dočekale u Zagrebu.

"Zadovoljan sam viđenim na današnjoj utakmici, ali moram naglasiti kako smo mi došli u Zagreb da bi odigrali utakmicu u toplijim krajevima, no čini se da smo zimu poveli sa sobom. Naime, u Budimpešti je trenutno čak i toplije nego što je danas bilo u Zagrebu. Hrvatski dragovoljac je jedna kvalitetna momčad, posebno su me se dojmili u prvih 45 minuta i začuđen sam da se nalaze na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice. Naš cilj ove sezone je izboriti što bolji plasman u prvenstvu, trenutno smo četvrti na ljestvici, a svega jedna pobjeda gura nas na drugu poziciju. Vjerujem da ćemo iduće sezone nastupiti u nekom od europskih natjecanja."

Domaći je strateg pak izjavio kako mu je žao što gostima nisu mogli pružiti bolji travnjak za igru te je nadodao: Nadam se da će naša dva kluba u budućnosti nastaviti ovu suradnju. Volio bih kada bi u narednom pripremnom ciklusu moji igrači mogli nastupiti protiv Ferencvarosa na njihovom terenu. Što se utakmice tiče, zadovoljan sam prvim poluvremenom, ali moram naglasiti da vratari moraju biti znatno oprezniji u svom šesnaestercu. Pogreške poput one iz koje smo primili gol u prvenstvu bi po nas mogle imati posljedice. Moram pohvaliti Davora Špehara koji je danas odigrao odličnu utakmicu i nadam se da će nastaviti u tom ritmu, a posebno su me razveselile i predstave Velimira Švarića te našeg kapetana, Danijela Zlatara. Moram naglasiti kako se momčad u drugom dijelu nije najbolje snašla, ali to je bilo i za očekivati jer su prvi puta u tom sastavu zaigrali zajedno."

Mladina je za kraj najavio kako Hrvatski dragovoljac odlazi na pripreme u Makarsku gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica. Najzvučniji protivnik bit će slovačka Dukla.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!