Nogomet

Jelavić: "Jedva čekam osjetiti Old Firm"

Ante Zovko • petak, 04.02.2011.
Jelavić: "Jedva čekam osjetiti Old Firm"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nedjeljni ogled Rangersa i Celtica u Škotskom kupu bit će prvi za Nikicu Jelavića u dresu škotskog kluba iako je već zabijao Celticu.

Nikica Jelavić osjetit će svoj prvi najveći škotski derbi, tzv. Old Firm između svog Rangersa i Celtica kojem je već zabijao, ali ne u dresu sadašnjeg kluba. Veliki derbi na rasporedu je u nedjelju, u petom kolu Škotskog kupa.

"Svi se vesele ovoj utakmici, ne samo ja, a to je jedna od onih prije kojih smo svi jako uzbuđeni. Osobno ne znam kako je to igrati Old Firm i jedva čekam otkriti", kaže hrvatski reprezentativac koji se poslije ozljede gležnja počeo nametati treneru Walteru Smithu.

Jelavić zna kako je to zabiti Celticu. To je ostvario u dresu bečkog Rapida u Kupu Uefe: "Znam da moram ostati miran jer je to velika utakmica, pokušat ću dati sve od sebe. Postizao sam golove protiv Celtica i prije pa će mi to pomoći, ali ne razmišljam mnogo o njima jer više nisu važni."

Kao i svaki napadač, i Jelavić ima logičan cilj poslije ozljede koja ga je nekoliko mjeseci držala van terena. "Jednostavno želim opet zabijati pogotke. Želim se dokazivati, a mi kao momčad želimo pokazati da smo bolji od njih."

"Nisam tip igrača koji se puno osvrće na ono što je bilo. Tako je bilo i kad sam se vratio protiv Heartsa u Tynecastleu, mjestu gdje sam ozlijedio gležanj. Bilo mi je to sve u glavi, ali ne zanima me ono što se dogodilo u prošlosti. Uvijek gledam naprijed, a računa se samo ono što ću napraviti u budućnosti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli04.02.2011. u 15:27
    edukativni video:http://www.youtube.com/watch?v=OAVI0US_htI
    markoli
  • danchy04.02.2011. u 15:01
    ajmo Celtic!!!!!!!!!
    danchy