Nogomet

Hrvatska izgubila Lendrića?

Bernard Jurišić • subota, 05.02.2011.
Hrvatska izgubila Lendrića?
Foto: Kristijan Komarica

20-godišnji Hajdukov napadač na posudbi u mostarskom Zrinjskom Ivan Lendrić najavio je da će u budućnosti nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Lendrić je razočaran što se nije pojavio na posljednjoj listi koju je "skrojio" sad već bivši izbornik U-21 reprezentacije Dražen Ladić...

Hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi izgubiti jednog od svojih najnadarenijih napadača. Hajdukovac na posudbi u mostarskom Zrinjskom Ivan Lendrić najavio je kako će se u budućnosti staviti na raspolaganje bosansko-hercegovačkom U-21 izborniku.

"Igrao sam za Hrvatsku samo u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, tako da imam pravo igrati za BiH. Sada sam 99% odlučio da želim igrati za BiH. Nakon poziva za utakmicu protiv Slovenije, ponovno sam izostavljen od strane izbornika mlade reprezentacije i ne želim se više opterećavati time", izjavio je Lendrić za bosansko-hercegovački portal Sportin.ba.

Vezane vijesti

Posljednju listu kandidata za prijateljski susret protiv Slovenije (9. veljače) krojio je sad već bivši izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić, koji u prošlom ciklusu kvalifikacija nije računao na Lendrića. Pozvao ga je tek jednom i to za prethodnu prijateljsku utakmicu protiv Slovenije u studenom prošle godine, u kojoj je Lendrić ušao u 64. minuti i nakon samo 16 minuta postigao pogodak.

S obzirom na vremenski tjesnac novi izbornik Ivo Šušak nije mijenjao Ladićevu listu za svoj prvi ispit, a ukoliko uistinu odluči "preseliti" u reprezentaciju BiH, vrijeme će pokazati je li nestrpljivost 20-godišnjeg napadača bila pametan potez. Dosad je prošao kompletnu HNS-ovu omladinsku školu nastupajući za U-16, U-17 i U-19 reprezentacije.

Hajduk je Lendrića posudio mostarskom Zrinjskom na početku ove sezone, a on je u dresu "plemića" ove sezone ubilježio 11 pogodaka. Rođen je u Splitu, a putovnicu BiH može zahvaliti činjenici da mu je otac podrijetlom iz Čapljine. Bude li Lendrićev put nakon posudbe u Zrinjskom krenuo sličnim smjerom kojim je otišla karijera Luke Modrića, koji je također bio na "kaljenju" u mostarskom klubu, hrvatska nogometna reprezentacija mogla bi za nekoliko godina žaliti za "izgubljenim sinom".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.02.2011. u 21:07
    Nebi ga osuđiva zbog odluke, otac mu je iz hercegovine a mali je rođen u splitu, prema tome nije on ka mafro tek tako odlučia igrat za prvu zemlju koja ga je pustila priko granice, nego to je zemlja njegovog porijekla... ali mi nije jasno jedno, potpuno je kontradiktoran, najprije, vidi se u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom05.02.2011. u 17:35
    Mlad je i vjerojatno nije razmišlja kad je ovo izjavija. Ionako je ovo spis od Ladića, virujen da će ga Šušak zvat ako nastavi.
    The Phantom
  • goikoetxea05.02.2011. u 16:57
    sta si ti jebote navalio na tog tibora cicu. nit su ista pozicija niti ista generacija. hrvat iz svedske odlucio igrat za hrvatsku. kakve on veze ima sto ova picketina digla nos nakon 5 golova u jebenoj bosanskoj ligi. zasluzio poziv je, ali je i dalje pre balav da bi se bahatio i inatio.ako nece... [više na forumu]
    goikoetxea
  • ivanm05.02.2011. u 12:58
    pljujte kolko želite, ali čim počne razmišljat da igra za drugu državu pokazuje kakav je čovjek...u rangu onih amera koji igraju košarku, kojima nije bitno koja himna svira i dal će držat ruku na srcu... nepojmljivo mi je da jedan Hrvat ode u BIH na pol godine i želi nastupat za njihovu repku. isto... [više na forumu]
    ivanm
  • Obrisan korisnik05.02.2011. u 12:10
    na ovakve ne treba ni gubit zivce. da on zeli igrat za hrvatsku cekao bi do seniora. zato,ko ga ....
    Obrisan korisnik