Košarka

Marina Mazić se oprašta od košarke

Sportnet • srijeda, 09.02.2011.
Marina Mazić se oprašta od košarke
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaški klub Lupa promotion priopćio je da je njihova stožerna igračica te jedna od najboljih i najtrofejnijih igračica Hrvatske, Marina Mazić, odlučila završiti svoju košarkašku karijeru zbog ozljede leđa koja joj stvara probleme već neko vrijeme...

Marina Mazić, igračica koja je 1998. godine proglašena najboljom igračicom Hrvatske u svojoj je bogatoj karijeri osvojila tri naslova prvaka Hrvatske (Croatia), pet puta Kup Ružice Meglaj-Rimac (Croatia, Gospić), Kup Grčke (Esperides) te zlato na Mediteranskim igrama u Tunisu i srebro u Španjolskoj.

Vladimir Ivanković, predsjednik i trener Lupa promotion u ime kluba i stručnog stožera te svih igračica zahvaljuje Marini na njezinom velikom doprinusu klupskoj povijesti:

"Lupa promotion Novi Zagreb zahvaljuje Marini na svemu što je u prethodnih godinu dana napravila za klub, što je bila sudionik najvećih klupskih uspjeha u njegovoj povijesti, te se nadamo da će u nastavku svog izvansportskog života biti jednako uspješna kao i na terenu. Njezinim odlaskom nam ostaje rupa pod koševima koju ćemo, nadam se uspjeti brzo popuniti iako neće biti isto bez Marine.".

Marina se s ozljedom leđa mučila duže vrijeme i iako se to nije odražavalo na njezinoj statistici i utakmicama koje je odigrala ove i prošle sezone neće moći završiti sezonu i oprašta se od aktivnog igranja košarke:

"Ozljeda leđa se pokazala ozbiljnijom nego što smo svi mislili i nažalost neću uspjeti završiti sezonu do kraja i jako mi je žao zbog toga. Mislim da je san svakog sportaša završiti karijeru u gradu u kojem ju je i započeo, tako da sam sretna da sam i ja imala priliku nakon godina igranja po inozemstvu te dvije godine u Gospiću završiti jedan lijepi period svog života u Zagrebu igrajući za Lupa promotion Novi Zagreb"

Iako je košarka veliki i iznimno uspješan dio njezinog života Marina se raduje novim izazovima i budućnosti:

"Košarka mi je omogućila da putujem po svijetu te živim u raznim zemljama po Europi, da naučim strane jezike i upoznam zaista posebne ljude te da se suočim s raznim izazovima u životu. Danas mi to stečeno iskustvo koje sam skupila u sportu uvelike pomaže u poslu. A sada su preda mnom novi izazovi na poslu i u obiteljskom životu tako da se jako veselim budućnosti.".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!