Košarka

Erjavec: "Hvala igračima za prvi trofej"

Iz Košarkaškog centra Dražen Petrović:Mirza Seferagić • četvrtak, 10.02.2011.
Erjavec: "Hvala igračima za prvi trofej"
Foto: Davor Sajko

KK Zagreb CO je u finalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića slavio protiv Zadra s 91:85, a Mladen Erjavec je nakon utakmice zahvalio igračima što su mu omogućili osvajanje prvog trenerskog trofeja. Tihomir Bujan je, pak, rekao kako je ponosan na posljednje dvije utakmice svojih igrača.

Mladen Erjavec je osvojio svoj prvi trenerski trofej, a nakon utakmice je izjavio da je susret odlučila dobra koncertracija njegovih igrača: "Bila je ovo jedna vrlo borbena utakmica, a mi smo uspjeli "ostati" u njoj do samoga kraja. U prvom smo dijelu igrali donekle dobru obranu dok je u nastavku to izgledalo puno bolje. Želio bih se zahvaliti igračima što su mi omogućili osvajanje prvog trenerskog trofeja".

Jedan od najboljih ovosezonskih igrača Mrava Luka Žorić je već na startu utakmice zaradio dvije osobne pogreške: "Žora je naš najjači igrač, vrlo emotivan i on u svakoj utakmici žarko želi pobijediti, pa je možda malo prenervozno ušao u susret. No, takve se stvari događaju, a mi imamo roster od 12 igrača gdje svi igrači dobiju priliku. Žorić je u drugom poluvremenu ubacio neke ključne poene, skočio je kad je trebalo i mislim da je na kraju odigrao odličnu utakmicu".

I Ante Mašić je sjajno odradio svoj dio: "S Mašićem sam potpuno zadovoljan, odigrao je dvije odlične utakmice. Igrao je odlično u obrani, ali je i u napadu ubacio neke ključne trice i smatram da je stvarno bio vrlo dobar ova dva dana".

Slijedi nastavak borbe za Final Four NLB lige: "Mi već od sutra počinjemo razmišljati o NLB ligi. Ta je liga vrlo izjednačena, no naš je cilj doći do Final Foura i dat ćemo sve od sebe da tamo i dođemo".

A trener gostiju Tihomir Bujan smatra da je loša koncertracija njegovih igrača u posljednjih pet minuta utakmice odgovorna za ovaj poraz: "Čestitam Mladenu i ekipi Zagreba na zasluženoj pobjedi. Mi smo se držali 35 minuta, no u ključnim nam je trenucima pala koncertracija. U posljednjoj smo minuti promašili čak četiri slobodna bacanja i ukupno osam u susretu, a ekipa Zagreba je preozbiljna momčad da takvo nešto ne bi znala iskoristiti.".

Nakon sjajne pobjede nad favoriziranom Cedevitom dan prije, i u ovoj su utakmici Zadrani bili blizu pobjedi, a Bujan s pravom može reći kako je ponosan na svoje igrače: "Borili smo se do samoga kraja, no nismo uspjeli iako smatram da je malo falilo da slavimo i u ovoj utakmici. Ja sam ponosan na svoje igrače, u ova dva dana smo pokazali ponosnu igru".

Bujan smatra da ove dvije dobre utakmice mogu biti dobar znak za nastavak sezone i borbu u NLB ligi: "Nadam se da je ovo nagovještaj boljih igara u nastavku sezone. Nama je ovo već treća dobra utakmica u nizu jer smo prije ovog turnira uvjerljivo slavili i protiv Igokee, pa se nadam boljim rezultatima. Naš je cilj ostanak u NLB ligi i pokušat ćemo sve učiniti kako bi to i ostvarili".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • loozer11.02.2011. u 01:45
    nije mogo aco pomoć imo je večernji trening garant bi udjelio koji koristan savjet erjavcu kako dobit zadra...al i bez tog savjeta dobio je zg...
    loozer
  • Bogomdani11.02.2011. u 01:19
    Hahahahahaha!!!!!!! A jesi ga pogodio, baš "u sridu"!
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik10.02.2011. u 23:18
    ......mmmy precious.........
    Obrisan korisnik