Nogomet

"Roma je vrhunska, ali ni Šahtar nije loš"

Borna Rupnik • nedjelja, 13.02.2011.
"Roma je vrhunska, ali ni Šahtar nije loš"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Šahtara već su ovoga vikenda krenuli put Rima na ogled osmine finala Lige prvaka, a Darijo Srna, kapetan momčadi i hrvatski reprezentativac, vjeruje da ključ uspjeha leži u postizanju barem jednog gola u gostima...

Nakon što su ostvarili prvi zacrtani cilj, prolazak u drugu fazu natjecanja u Ligi prvaka, Šahtaru je ždrijeb na put postavio talijansku Romu. To je protivnik kojeg Ukrajinci ne smatraju nepremostivom preprekom.

"Cijela naša momčad može prijetiti Rominoj obrani, a ne samo bokovi. Budemo li čvrsti u obrani i zatvorimo protivnika te pokažemo kvalitetnu momčadsku igru, brzi i odlučni napadi mogu nam donijeti uspjeh".

"Dobra su ekipa s nekoliko iskusnih pojedinaca u sastavu. Njima će biti lakše jer nisu imali zimsku stanku u prvenstvu, a nama će to biti prva službena utakmica nakon dva mjeseca", najavio je naš Darijo Srna, koji će povesti svoje suigrače na rimski Olimpico.

Šahtar je formu brusio u prijateljskim utakmicama: "Dvoboji protiv Rosenborga, Sparte i Žiline zapravo se ne računaju, no i mi imamo nešto iskustva. Treba se dobro pripremiti, pronaći Romine vrline i mane, a najvažnije je zabiti gol u gostima. Na našem će terenu biti drukčije".

Srna je svjestan napadačke snage Rimljana: "Naravno da smo uočili da Roma stvorili nekoliko čistih prilika na svakoj utakmici. S igračima poput Borriella, Vučinića, Meneza i Tottija imat će dobre šanse, vrhunska su momčad. Ali ni Šahtar nije loš, zabijamo svim protivnicima u gostima i nadam se da ćemo to učiniti i u Rimu".

"Protiv Rome smo igrali prije četiri godine, no to je bila druga momčad. A ni Šahtar više nije isti", zaključio je Darijo Srna na službenim stranicama svog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo13.02.2011. u 19:12
    .....
    cimbo
  • cimbo13.02.2011. u 19:11
    Roma pada u formi, a Šahtar bi to mogao iskoristiti!
    cimbo
  • domba5713.02.2011. u 19:03
    roma ide dalje :) vise sreće 2.put darijo!
    domba57