Košarka

Uzvrat u Istanbulu

Lovro Štrbinić • srijeda, 16.02.2011.
Uzvrat u Istanbulu
Foto: EPA

Nakon dvotjedne stanke na scenu se vraća najboljih 16 ekipa Europe. Četvrto kolo drugog kruga Eurolige donosi nam nam derbi u Istanbulu te još niz zanimljivih ogleda nakon kojih će neki klubovi možda i teoretski osigurati plasman u četvrtfinale. Posebno zahtjevne ispite imaju predstavnici NLB lige.

Skupina E

Najneizvjesnija skupina drugog kruga nudi nam ovog tjedna dvoboj dviju prvoplasiranih ekipa u Ateni. Prije dva tjedna Caja Laboral je svladala PAO u svojoj dvorani i tako se izjednačila s Grcima na prvom mjestu. U četvrtak će Panathinaikos zasigurno tražiti pobjedu kojom bi ostao sam na vrhu, a vjerojatno će igračima na umu biti i slavlje s više od sedam poena razlike, u slučaju da se nakon posljednjeg kola bude zatvarao krug bodovno izjednačenih momčadi. Sve osim ishoda koji će zadovoljiti domaće navijače moglo bi se okarakterizirati kao iznenađenje iako gosti iz Vitorije imaju sasvim solidnu momčad.

U drugom ogledu također će se spominjati brojka sedam. Naime, i Unicaja je Lietuvos Rytas u prošlom kolu porazila tom razlikom i Litavci će tražiti nešto uvjerljiviju domaću pobjedu kojom bi Unicaju gotovo izbacili iz utrke za drugim mjestom. Naravno, zadovoljni bi u Lietuvosu bili i nakon minimalne pobjede koja bi im također malo povećala šanse za četvrtfinale.

Raspored:

Panathinaikos - Caja Laboral (17.02., 19:00)

Lietuvos Rytas - Unicaja (17.02., 19:00)

Skupina F

Nakon ovog kola mogla bi ova skupina biti u potpunosti riješena. Ukoliko Maccabi i Barcelona upišu gostujuće pobjede u utakmicama u kojima su favoriti onda će već ovog tjedna moći u svoje kalendare zabilježiti četvrtfinalne oglede. Ukoliko pristup Rimljana bude sličan onom iz prva tri kola, onda se talijanskom predstavniku "smiješi" novi uvjerljivi poraz.

Nešto neizvjesnije trebalo bi biti u Stožicama gdje će Olimpija dati sve od sebe da Slovenci nastave raditi kalkulacije oko prolaska dalje. Proteklog vikenda su osvojili još jedan domaći kup, a pred susret s Maccabijem vjerojatno ni ne pomišljaju na pobjedu s više od 37 razlike, koliko su zaostali u Izraelu. Ukoliko Ljubljančani i uspiju slaviti i dalje će njihov plasman među najboljih osam ekipa biti vrlo teško ostvariv, ali košarka nas je već mnogo puta navikla na najčudnije rasplete.

Raspored:

Lottomatica - Barcelona (17.02, 20:45)

Union Olimpija - Maccabi (17.02., 20:45)

Skupina G

Po mnogima najzanimljivija utakmica ovog tjedna bit će odigrana u Istanbulu. U prvom poluvremenu njihovog odmjeravanja snaga Real je nakon produžetaka i niza poklona igrača Efesa uspio iščupati pobjedu od tri razlike. Sad je lopta prebačena u Istanbul, gdje će Perasović pokušati što bolje objasniti Vujčiću i suigračima mu kako da spriječe Madriđane. Ne bi bilo prenapuhano ni reći da je ovo najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone za tursku momčad jer ako ne uspiju upisati pobjedu onda će im vjerojatno vrlo opasno zaprijetiti Montepaschi.

Talijani su uspjeli proći neugodnu atmosferu beogradske Arene i sad u Sieni dočekuju Partizan, bitno manje opasnu momčad u gostima. Talijani moraju tražiti pobjedu koja ih ostavlja na životu, a istovremeno će vjerojatno navijati za Španjolce kako bi se bodovno izjednačili s Efes Pilsenom. Partizanu u ovom dvoboju ne dajemo prevelike izglede, uzevši u obzir da je njegovim igračima Euroliga već pomalo u drugom planu.

Raspored:

Efes Pilsen - Real Madrid (17.02., 19:30)

Montepaschi - Partizan (16.02., 20:45)

Skupina H

U skupini H je za vrijeme pauze bilo najviše promjena u rosterima ekipa. Neke od njih su uzrokovane ozljedama, pa će tako Olympiakos na važno gostovanje u Valenciju otići bez ozlijeđenih Vasilopoulosa, koji je završio sezonu nakon nedavnog povratka na parkete, i Kešelja, kojeg očekuje dvotjedna stanka. S druge strane, Valencia je ojačala svoju napadački liniju Davidom Navarrom i spremna je pokvariti planove Grka koji ove sezone u gostima nisu pretjerano uvjerljiva momčad.

Druga utakmica ove grupe odigrat će se u Kaunasu. Tamo će otputovati "naš" Fenerbahče čije su velike ambicije opasno uzdrmane ozljedom Mirsada Turkcana koji će propustiti ostatak sezone. Spomenuti igrač je bio vrlo važna karika turske ekipe, između ostalog i igrač s najviše skokova u povijesti Eurolige, a sad će Neven Spahija morati posegnuti za drugim rješenjima. Kako će to izgledati vidjet ćemo već večeras u otvarajućoj utakmici četvrtog kola. U međuvremenu se Žalgiris pojačao baš u unutarnjoj liniji dovođenjem Trenta Plaisteda iz Cedevite i pokušat će iznenaditi i dalje favorizirane goste.

Raspored:

Valencia - Olympiakos (17.02., 20:45)

Žalgiris - Fenerbahče (16.02., 18:45)

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Panathinaikos76:74Baskonia
Lietuvos Rytas70:65Unicaja Málaga
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga - skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Panathinaikos76:74Baskonia
Lietuvos Rytas70:65Unicaja Málaga
1Panathinaikos 42+57
2Baskonia 42+31
3Lietuvos Rytas 33-28
4Unicaja Málaga 15-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!