Nogomet

Eduardo: "Možemo iznenaditi cijelu Europu"

Borna Rupnik • četvrtak, 17.02.2011.
Eduardo: "Možemo iznenaditi cijelu Europu"
Foto: EPA

Šahtar naših Darija Srne i Eduarda da Silve slavio je rezultatom 3:2 usred Rima i približio se četvrtfinalu Lige prvaka. Međutim, Ukrajinci se ne zavaravaju da je posao gotov, poručuje naš napadač, no smatra da bi se Šahtaru moglo još dosta toga čuti...

"Svi su sretni zato što smo pobijedili, ali znamo da ništa još nije gotovo", prokomentirao je hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nakon pobjede 3:2 na Rominom Olimpicu.

"Neki još ne poznaju Šahtar dovoljno dobro i smatraju da je lako igrati protiv klubova iz Istočne Europe. Čitao sam da su u Romi bili sretni što su nas izvukli, ali mi korak po korak pokazujemo da momčadi poput Šahtara mogu iznenaditi, pa možda ući čak i u polufinale Lige prvaka. Možemo iznenaditi cijelu Europu".

Uzvrat će na Šahtarovom terenu biti neizvjestan, smatra Eduardo: "Pred nama je još 90 minuta nogometa. Igra se pred našim navijačima i nadam se da ćemo barem biti jednako dobri. Ostvarili smo velik rezultat, no neće nam biti lako".

"Teško se bilo vratiti nakon dva mjeseca bez službene utakmice. Posljednja nam je bila ona protiv Brage u prosincu. Nismo u natjecateljskom ritmu, igrali smo samo prijateljske utakmice", istaknuo je naš nogometaš.

Vjeruje da se to djelomično i vidjelo na gostovanju i talijanskoj prijestolnici: "U drugom poluvremenu je Roma pritisnula i držala loptu u svojim nogama, a mi nismo mogli izvesti protunapad i tražiti četvrti pogodak".

Druga je utakmica na rasporedu 8. ožujka. "O četvrtfinalu ćemo razmišljati tek ako prođemo. Budemo li u tom slučaju imali i sreće sa ždrijebom, igrat ćemo protiv nekog dobrog kluba, ali nadam se da to neće biti neki vrhunski klub poput Arsenala ili Barcelone", zaključio je Eduardo da Silva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis18.02.2011. u 06:05
    a nije ni sramota tući ih -- vidjet ćemo, pa što bude.
    cameosis
  • Obrisan korisnik18.02.2011. u 04:51
    E da se posrici pa se nasi nadju u finalu, ali tesko moguce. Realno gledajuci, mislin da ce i Tottenham i Shahtar proci u cetvrtfinale, relativno lako jer igraju kvalitetniji nogomet nego talijani. Vec u cetvrtfinalu jedan od njih skoro pa sigurno ispada...Ali navijamo za nase pa sta bude. Nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.02.2011. u 04:39
    sahtar u polufinalu 100% ove godine. kakve rome, kakvi bakaraci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.02.2011. u 23:20
    "Neki još ne poznaju Šahtar dovoljno dobro i smatraju da je lako igrati protiv klubova iz Istočne Europe" E taj koji je to rekao grdo je pogrijesio. Kada pogledam kakve kalibre istocna europa ima Zenit, Spartak, CSKA, Dynamo Kiev, Šahtar, Bate Borisov i nije vise tako dobar Lokomotiva iz... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • johnny00817.02.2011. u 20:24
    ajmo nasi =)
    johnny008